Μείωση ανέργων κατά 58% κατέγραψε ο Μάρτιος (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλα όσα ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία

Δραστική μείωση της ανεργίας που αγγίζει σχεδόν το εξήντα τοις εκατό, καταγράφηκε τον Μάρτιο φέτος, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021. Στην κορύφωση δηλαδή, των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας. 

Όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάρτιο, ανερχόταν στα 13.555 πρόσωπα. Σημειώνοντας σε ετήσια βάση, μείωση 58 τοις εκατό, ή κατά 19 χιλιάδες 115 πρόσωπα, με τη μείωση να προέρχεται από τους τομείς, της παροχής καταλύματος και εστίασης και του εμπορίου. Ενώ οι περισσότεροι άνεργοι είναι από τον τομέα των ξενοδοχείων, εστιατορίων, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου. 

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2022 διαμορφώθηκε στο 6,4 τοις εκατό, από 6,6 τον Ιανουάριο. 

Αύξηση εσόδων τουρισμού

Η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης σήμερα, τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, που αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό. Όπως σημειώνει τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, τα έσοδα ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι αφίξεις τουριστών άγγιξαν τις 44 χιλιάδες. Με τον ρυθμό μείωσης των εσόδων σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2020, να παραμένει χαμηλότερος, από τον αντίστοιχο ρυθμό μείωσης των αφίξεων. 

Τα έσοδα τον Ιανουάριο του 2021, ήταν μόλις 2,8 εκατομμύρια, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 είχαν ανέλθει στα 40,2 εκατομμύρια.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...