Σχεδόν 400 kg κιλά σκουπίδια από τον καθαρισμό της παραλίας Sandy Beach της Λέμπας

Σύνθημα της εκστρατείας, «ας αφήσουμε στην άμμο μόνο το ίχνος μας αυτό το καλοκαίρι»

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ σε συνεργασία με το Σωματείο Κυματολισθησης Πάφου (ΣΟ.ΚΥ.ΠΑ), και τους νέους εθελοντές από το The International School Of Paphos διοργάνωσαν εκστρατεία καθαριότητας στην παραλία Sandy Beach της Λέμπας με το σύνθημα "Ας αφήσουμε στην άμμο μόνο το ίχνος μας αυτό το καλοκαίρι”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο πλαίσιο του καθαρισμού συγκεντρώθηκαν σκουπίδια 370 κιλών πλαστικά οικοδομικά υλικά, κομμάτια από ξύλο. και άλλα. 

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ευχαρίστησαν όσους συνέβαλαν στον καθαρισμό στο sandy beach της Λέμπας. Η Ακτομηχανικός/ Πολιτικός Μηχανικός και Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ Ξένια Λοϊζίδου  ανέφερε πως οι θάλασσες μας έχουν γίνει “σούπες” πλαστικών, τα μικροπλαστικά είναι παντού, τα αναπνέουμε, τα καταπίνουμε, ζούμε μαζί τους και πρέπει να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο κίνδυνο της πλαστικής ρύπανσης μαζί με τις υπόλοιπες μορφές ρύπανσης.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...