Τι απαντά η Ογκολογική Εταιρεία για τις καταγγελίες απομόνωσης καρκινοπαθών

Η ανακοίνωση της ΟΕΚ

Η Ογκολογική Εταιρεία Κύπρου (ΟΕΚ), με αφορμή καταγγελία για τα μέτρα προστασίας που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19 στα νοσηλευτήρια και την απομόνωση ασθενών, με ειδική αναφορά σε καρκινοπαθείς και το Ογκολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας, εκφράζοντας τη συμπάθεια της προς τις οικογένειες των ασθενών, σημειώνει ότι τα μέτρα αποσκοπούν στην αποφυγή διασποράς της πανδημίας εντός των νοσηλευτηρίων και ειδικότερα σε ογκολογικά τμήματα που νοσηλεύουν ανοσοκατασταλμένους ασθενείς. 

Σε ανακοίνωση της, η ΟΕΚ εκφράζει την εκτίμηση και συμπαράσταση της στους επαγγελματίες υγείας που επιτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο με ευσυνειδησία, έχοντας μεταξύ άλλων και τον άχαρο ρόλο της εφαρμογής, όπως εξάλλου οφείλουν, των προστατευτικών μέτρων που εξαγγέλλει η Πολιτεία και τα οποία από επιστημονικής πλευράς είναι απολύτως ορθά αφού βασίζονται σε συστάσεις διεθνών οργανισμών και εφαρμόζονται διεθνώς.

Επιπλέον η ΟΕΚ σημειώνει την αναφορά στη διαφορετική αντιμετώπιση που έτυχε καρκινοπαθής και η οικογένειά του, όσον αφορά στο επισκεπτήριο και στα μέτρα προστασίας στο Κέντρο Ανακουφιστικής  Φροντίδας «Αροδαφνούσα», και τονίζει ότι στα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας δεν νοσηλεύονται ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς, οι οποίοι χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας. Το γεγονός αυτό, αναφέρει, αναδεικνύει την ανάγκη διάθεσης περισσοτέρων κλινών για νοσηλεία ογκολογικών ασθενών τελικού σταδίου στα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας.
 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...