Διαχωρίζονται 30 οικόπεδα σε δικαιούχες οικογένειες σε κρατικά τεμάχια στη Δένεια

Τι αποφάσισε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. 

Tο Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατ΄ εξαίρεση το διαχωρισμό 30 οικοπέδων σε δικαιούχες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε κρατικά τεμάχια στη Δένεια. Η απόφαση εντάσσεται στο  πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται για αναζωογόνηση της υπαίθρου και των ακριτικών περιοχών.


Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Νομοσχέδιο με τίτλο «O περί της Εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1240 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Σεπτεμβρίου 2018, για τη θέσπιση Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS), Νόμος του 2022» το οποίο προνοεί τη σύσταση συστήματος πληροφοριών και αδειοδότησης ταξιδιού ΕΤΙΑΣ στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Το πρόγραμμα αφορά υπηκόους τρίτων χωρών που δεν χρειάζονται θεώρηση εισόδου για να ταξιδεύσουν στην Κύπρο. Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος σκοπείται η βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας, η πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, η προστασία της δημόσιας υγείας και η μείωση των καθυστερήσεων στις διελεύσεις στα σύνορα. 


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...