Κίνδυνος για όσους ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την αύξηση των πτήσεων στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και την αυξημένη χρήση του από Ελληνοκύπριους , το " Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων ΝΑ. Ευρώπης- Μ.Ανατολής - Κύπρου ", αναφέρει πως η ασφαλής πραγματοποίηση οποιασδήποτε πτήσης αποτελεί πολύπλοκο και σύνθετο εγχείρημα στο οποίο εμπλέκονται ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, πιλότοι, επιχειρησιακοί παράγοντες των αεροδρομίων, προσωπικό εδάφους , τεχνικό προσωπικό και πολλοί άλλοι.

 
"Όλοι αυτοί πρέπει να έχουν την κατάλληλη κατάρτιση η οποία αποκτάται μετά από εντατική εκπαίδευση και επιμόρφωση, στην βάση συγκεκριμένων και διεθνώς κοινά αποδεκτών προτύπων. Επιπρόσθετα , η τεχνολογική υποδομή πρέπει να είναι η κατάλληλη και  εναρμονισμένη με διεθνείς προδιαγραφές", προστίθεται .
 
Εξίσου σημαντική, αν όχι και πιο σημαντική, σημειώνεται, "είναι η ανάγκη να  υπάρχει για όλα τα πιο πάνω η κατάλληλη και αποτελεσματική εποπτεία από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές του Κράτους και από Διεθνείς  Οργανισμούς , όπως ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας  (ICAO )  , ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Πτήσεων ( EASA ) και το EUROCONTROL.
 
"Είναι επομένως φανερό ότι , αφού το ψευδοκράτος δεν αναγνωρίζεται διεθνώς , το αεροδρόμιο και Κέντρο Ελέγχου της Τύμπου δεν εποπτεύονται  από κανένα αρμόδιο Οργανισμό και είναι αμφίβολο και άγνωστο αν πληροί  τις πρόνοιες των διεθνών κανονισμών και προτύπων ασφάλειας", αναφέρει το Ιδρυμα.
 
Προσθέτει πως είναι αμφίβολο αν αυτοί που χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο έχουν οποιαδήποτε ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση δυστυχήματος , αφού καμιά σοβαρή διεθνής ασφαλιστική εταιρεία δεν θα κάλυπτε παράνομες πτήσεις.
 
"Πέραν όμως από τα θέματα ασφάλειας, οι Ελληνοκύπριοι που ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, συμβάλλουν έμμεσα, και προφανώς άθελα τους, στις προσπάθειες της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους. Είναι γνωστό ότι ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρήματα  που προβάλλονται για νομιμοποίηση του αεροδρομίου είναι η αυξημένος αριθμός ατόμων που το χρησιμοποιεί", καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...