Επιθεωρήσεις σε υποστατικά για αδήλωτη εργασία τον Απρίλιο

Εκστρατεία για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και έλεγχο τήρησης βασικών εργασιακών Νομοθεσιών.

Στοχευμένες επιθεωρήσεις στους κλάδους γεωργίας, κτηνοτροφίας, χονδρικών αγορών και σε συσκευαστήρια θα πραγματοποιήσει τον Απρίλιο η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και έλεγχο τήρησης βασικών εργασιακών Νομοθεσιών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και του ελέγχου τήρησης Βασικών Εργασιακών Νομοθεσιών ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Απρίλιο 2022 θα πραγματοποιούνται στοχευμένες επιθεωρήσεις σε παγκύπρια βάση σε Γεωργία/ Κτηνοτροφία/ Χονδρικές Αγορές/Συσκευαστήρια.

Σκοπός της εκστρατείας, αναφέρεται, «είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στις εν λόγω οικονομικές δραστηριότητες σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από την αδήλωτη εργασία και τη μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας». Παράλληλα, θα γίνονται έλεγχοι σε ό,τι αφορά την τήρηση βασικών όρων εργοδότησης όπως μισθός, ώρες εργασίας, εβδομαδιαία off, κ.λπ., προστίθεται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, σε περίπτωση εντοπισμού αδήλωτου ατόμου στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκδίδεται διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 πολλαπλασιαζόμενο επί επτά μήνες, εκτός αν αποδειχθεί από τη πλευρά του εργοδότη ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μικρότερη.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μεγαλύτερη, το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται επί τους πραγματικούς μήνες, αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ότι στην παγκύπρια τηλεφωνική γραμμή 77778577 γίνονται δεκτές ανώνυμες/επώνυμες καταγγελίες/πληροφορίες σε σχέση με αδήλωτη εργασία ή παραβίαση των όρων εργοδότησης. 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...