Άσπρος καπνός μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις εταιρείας και λεωφορειούχων Λευκωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις κατέληξαν σε λύσεις για απάμβλυνση των προβλημάτων

Ενδείξεις εκτόνωσης της κρίσης προκύπτουν από την μαραθώνια σύσκεψη στο οίκημα της ΣΕΚ μεταξύ των Υπουργών Εργασίας και μεταφορών, των Γενικών Διευθυντών των δύο υπουργείων, του Διευθυντή του ΤΟΜ και του Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας με την εταιρεία Nicosia Public Transport, τις συντεχνίες και τους εργαζόμενους στα λεωφορεία της πρωτεύουσας.

«Το αποτέλεσμα θα έλεγα είναι θετικό αφού έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Nicosia Public Transport», είπε ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, Άθως Ελευθερίου. 

Μετά από πέντε ώρες συζήτησης, οι αρμόδιοι φορείς διαβεβαίωσαν ότι θα προχωρήσουν στην επίλυση μερικών εκ των προβλημάτων άμεσα ενώ για κάποια άλλα έχει τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι θα παρακολουθούνται και από τα δύο υπουργεία τα οποία θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί. Είναι ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με διάφορες νομοθεσίες, θέματα ασφάλειας και υγείας, θέματα υποδομών», τόνισε ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ.

Οι συντεχνίες αναμένουν το γραπτό κείμενο της συμφωνίας το οποίο θα τεθεί στη γενική συνέλευση των εργαζομένων για επικύρωση.

Διαβάστε επίσης:

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...