Πανεπιστήμιο Κύπρου: Υποτροφίες σε πρόσφυγες φοιτητές από την Ουκρανία

Οι υποτροφίες αφορούν την κάλυψη διδάκτρων καθώς και μηνιαία έξοδα διαβίωσης

Την παραχώρηση δέκα πλήρων υποτροφιών, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως ελάχιστη ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς Ουκρανούς πρόσφυγες, των οποίων οι σπουδές διακόπηκαν βίαια από τη ρωσική εισβολή.
 
Την πιο πάνω εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου, ενέκρινε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεδρία του με ημερομηνία 14 Μαρτίου 2022.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, αναγνωρίζοντας την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους και τον εξαναγκασμό σε φυγή από την πατρίδα τους, την καταστροφή κτηρίων κοινής ωφελείας και κτηριακών εγκαταστάσεων πανεπιστημίων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε να παραχωρήσει 10 πλήρεις υποτροφίες σε φοιτητές/τριες από την Ουκρανία.
 
«Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους της Ουκρανίας, με την ακαδημαϊκή κοινότητα, με το Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών Μαριούπολης, με το V. N. Karazin Kharkiv National University, το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Οδησσού και το Yuriy Fedkovych National University Chernivtsi, πανεπιστήμια με τα οποία το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θεσμοθετημένες συνεργασίες καθώς και με όλα τα πανεπιστήμια της Ουκρανίας και τους ανθρώπους τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Πιο συγκεκριμένα, θα παραχωρηθούν δέκα υποτροφίες, πέντε σε προπτυχιακό επίπεδο και πέντε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και υποτροφίες για παρακολούθηση μαθημάτων στο Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
Οι υποτροφίες αφορούν την κάλυψη διδάκτρων καθώς και μηνιαία έξοδα διαβίωσης.
 
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στόχος είναι να στηριχτούν φοιτητές από την Ουκρανία που εξαναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, αλλά και τα σχέδιά τους για το μέλλον.
 
«Σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας, ευελπιστούμε ότι οι υποτροφίες θα επιτρέψουν στους 10 φοιτητές/τριες να συνεχίσουν να ονειρεύονται για το μέλλον, το δικό τους και της χώρας τους, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Θα τους/τις υποδεχτούμε με αγάπη, στηρίζοντάς τους/τες σε αυτή την τόσο δύσκολη και άδικη κατάσταση», σημειώνεται.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για προπτυχιακά προγράμματα σπουδών ηλ. ταχ. aasw@ucy.ac.cy, τελ. 0035722894021 και για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ηλ. ταχ. fgs@ucy.ac.cy, τελ. 0035722894044.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...