Απέκοψαν δρόμους και «φώναξαν» για τη μεταφορά των ασφαλτικών στο Μίτσερο (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Στις επάλξεις ξανά οι κάτοικοι της περιοχής Μιτσερού

Στους δρόμους βγήκαν για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι των 12 επηρεαζόμενων κοινοτήτων από την απόφαση μετακίνησης των μονάδων παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή του Μιτσερού. Μαζί τους, στο πλευρό τους και ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

«Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Αυτά που ακούγονται περί μεταφοράς του ασφαλτικού στην περιοχή μας προβληματίζουν ιδιαίτερα τους κατοίκους. Πρέπει να δοθούν λύσεις. Όπου υπάρχει πρόβλημα αυτό πρέπει να καταργείται», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμάσου Ησαΐας.

Οι διαμαρτυρόμενοι με πανό και πλακάτ φώναξαν ότι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν θα αποδεχτούν να θυματοποιηθούν τα παιδιά τους.

«Εμείς δεν πρόκειται να δεχτούμε με τίποτε. Ζητούμε σεβασμό της περιοχής μας από την κυβέρνηση», είπε ο κοινοτάρχης Αγροκηπιάς.

«Η Κυβέρνηση εν υπόχρεα να έβρει ένα χώρο που να μην επηρεάζονται οι κάτοικοι», επισήμανε το μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Μιτσερού, Νικόδημος Νικοδήμου.

Την ίδια ώρα, εκ μέρους των διοργανωτών, η Άντρη Βασιλείου, τόνισε πως «στα μάτια αυτών των παιδιών να δουν οι πολιτικοί και όλοι αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις και το κράτος μας, να δουν τα δικά τους παιδιά».

Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν για μια ώρα το δρόμο που οδηγεί από τη Λευκωσία στο Παλαιχώρι, στη συμβολή του με τον δρόμο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας με σκοπό να εκφράσουν την αντίθεση τους στην μεταφορά του προβλήματος όπως αναφέρουν από την κοινότητα Ιδαλίου στην περιοχή τους.

« Το πρόβλημα δε λύνεται αλλά μεταφέρεται», είπε στην κάμερα του ΑΝΤ1, κάτοικος της περιοχής.

«Η υγεία των παιδιών μας δεν διαπραγματεύεται για κανένα λόγο», δήλωσε ένας άλλος κάτοικος.

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων στάθηκαν βουλευτές και εκπρόσωποι από πολιτικά κόμματα.

«Πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε τα ασφαλτικά από το Δάλι, αλλά πρέπει να παν σε περιοχή που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα», υπογράμμιζε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Ταυτόχρονα, ο Αντιπρόεδρος των Οικολόγων, Κυριάκος Τσιμιλλής, είπε πως «η ρύπανση δεν μετακινείται. Η ρύπανση καταργείται».

«Καλούμε την Κυβέρνηση να βρει επιτέλους μια λύση», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη.

«Δικαίωμα στη ζωή έχουν όλα τα παιδιά», σημείωσε ο Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας, Σπύρος Χριστοφίδης.

Παρών ήταν και ο βουλευτής της ΔΗΠ,Α Αλέκος Τρυφωνίδης, όπως και ο υποψήφιος για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, Μάριος Ηλιάδης.

«Είναι ήδη βεβαρυμμένη η περιοχή. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προστεθεί και καινούρια επιβάρυνση η οποία εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων», επισήμανε ο Μάριος Ηλιάδης.

Η Πρωτοβουλία «Κοινότητες εν δράσει» που διοργάνωσε την εκδήλωση επέδωσε και ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τα αιτήματα τους. Λόγω της διαμαρτυρίας, προκλήθηκε πυκνή τροχαία κίνηση, ενώ μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν στο σημείο για ρύθμιση της τροχαίας κίνησης και διοχέτευση της σε εναλλακτικούς δρόμους.

Φωτογραφίες mattpress 

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...