Σε βαθιά κρίση στα κατεχόμενα λόγω της έλλειψης καυσίμων

Δάνειο ζήτησε για άλλη μια φορά η «αρχή ηλεκτρισμού»

Με τίτλο «Βάρος το επιπρόσθετο χρέος στην αρχή ηλεκτρισμού» γράφει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» (KIB-TEK) στα κατεχόμενα, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» γράφει σήμερα ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» η οποία ήδη έχει χρέη ύψους 1 δισεκατομμυρίου ΤΛ, αναγκάστηκε να αναζητήσει για μια ακόμη φορά δάνειο για να μπορέσει να αγοράσει καύσιμα.
 
Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η εφημερίδα γράφει ότι φορτηγό πλοίο συγκεκριμένης εταιρείας μεταφοράς καυσίμων, καθυστέρησε για ώρες χθες να εκφορτώσει τα καύσιμα που θα μεταφέρονταν στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στο κατεχόμενο χωριό Τράπεζας (Κερύνεια), εξαιτίας του ότι η «KIB-TEK» αδυνατούσε να πληρώσει το κόστος.
 

Αναφέρεται ακόμα ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός διαθέτει καύσιμα που αρκούν μόνο για 12 ώρες και η εφημερίδα γράφει ότι προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, χρειάστηκε να παρέμβει ο «πρωθυπουργός» Φαΐζ Σουτζούογλου.
 
Σύμφωνα με τη εφημερίδα, το «υπουργείο δημοσιονομικών» κάλυψε ένα μέρος τους κόστους για την αγορά καυσίμων, καταβάλλοντας 7 εκατομμύρια 400 χιλιάδες δολάρια ενώ το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από δάνειο από παρατράβηγμα.
 
Ο «πρωθυπουργός» Σουτζούογλου δήλωσε ότι το ύψος του χρέους αυξάνεται κάθε φορά που ένα πλοίο καταφθάνει για να μεταφέρει καύσιμα και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μια κατάσταση αδιεξόδου, όπως πάντα».
 
Υποστηρίζοντας ότι αναζητούν νέους ενεργειακούς τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το θέμα των καυσίμων, ο Σουτζούογλου εξήγησε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μια παρουσίαση σχετικά με ένα νέο μοντέλο παραγωγής καυσίμων, το οποίο αξιολογείται αυτή τη στιγμή από το τεχνικό προσωπικό.
 
Πρόσθεσε ότι θα ήταν βοηθητικό αν από την αξιολόγηση προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα και εξήγησε ότι πρόκειται για μια νέα τεχνική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη σε συγκεκριμένες χώρες και θα αποτελέσει μια νέα τεχνική στην ενέργεια, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για τα επόμενα 30 χρόνια.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...