Τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Εθελοντή στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟΣ)

Το πρώτο μνημείο του εθελοντή, εγκαινίασε το πρωί στη Λεμεσό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ως το βασικό πυλώνα του σύγχρονου κράτους πρόνοιας, αλλά και το δείκτη του πολιτισμού και της συμμετοχικής δημοκρατίας του σύγχρονου κράτους, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τον εθελοντισμό, εγκαινιάζοντας το πρωί στη Λεμεσό το πρώτο μνημείο εθελοντή. 

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, το μνημείο αποτελεί δείγμα της ευγνωμοσύνης απέναντι στους εθελοντές και αποδίδει τον ελάχιστο αλλά οφειλόμενο φόρο τιμής προς το πρόσωπο του κάθε εθελοντή. 

«Η Κύπρος πέτυχε να αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία από τις ελάχιστες χώρες, οι οποίες υιοθέτησαν ολοκληρωμένη πολιτική στα θέματα της κοινωνίας των πολιτών και του εθελοντισμού, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά το εθελοντικό κίνημα της Κύπρου έχει συμβολή με γραπτές προτάσεις στη χάραξη δράσεων και πολιτικών σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συμβουλίου της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
 
Σκαπανέας και εμπνευστής του μνημείου ο Σταύρος Ολύμπιος. Ο άνθρωπος που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην εθελοντική προσφορά. 

«Άγνωστοι εθελοντές οι οποίοι υπερβαίνοντας τα προσωπικά και οικογενειακά τους προβλήματα διασπώντες το κέλυφος του ατομισμού τους οι άνθρωποι αυτοί τείνουν το χέρι τους για να δώσουν μια αρτηρία σε συνανθρώπους μας», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Σταύρος Ολύμπιος. 

«Αποτελεί ξεχωριστεί τιμή για το δήμο μας που εγκαινιάζεται σήμερα ένα τέτοιο μνημείο αφιερωμένο στον εθελοντισμό αφιερωμένο στους στρατιώτες της πρώτης γραμμής γνωστούς και άγνωστους», ανέφερε με τη σειρά του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

«Ούτε υπερβολικό είναι ούτε αχρείαστο αλλά επιβαλλόμενο χρέος από όλους μας. Οι εθελοντές είναι οι διαχρονικοί αγωνιστές και ήρωες της ζωής οι οποίοι προσφέρουν στον άνθρωπο», υποστήριξε ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντας Νικόλαος.

Ευχή όλων, το μνημείο να αποτελεί κίνητρο για την ανάληψη ακόμη περισσότερων πρωτοβουλιών προς επίτευξη μιας αποστολής που συνενώνει και μετατρέπεται σε έμπνευση, δράση και δύναμη αλτρουισμού προς όλους όσους έχουν την ανάγκη των συνανθρώπων τους. 

Δείτε φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια: 

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...