Στο μικροσκόπιο της Επ. Ελέγχου η Έκθεση της Ελεγκτ. Υπηρεσίας για την ΚΟΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η υπόθεση ξεσήκωσε θύελλα από βουλευτές της αντιπολίτευσης

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής ελέγχου της Βουλής, για την ύπαρξη τυχόν ποινικής υπόθεσης, τέθηκε η απόφαση του πρώην ΔΣ του ΚΟΑ για μισθολογική προαγωγή πρώην αθλήτριας και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού με παράλληλη απόσπαση της στην ΚΟΕ, μετά από Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή που αφορά το έτος 2018. 

Με βάση την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, προέκυψε παράτυπη προαγωγή από την κλίμακα Ε5 στην Α8, κάτι που σημαίνει και μεγάλη μισθολογική αναβάθμιση. Η έκθεση κάνει λόγο για ενδεχόμενη παραποίηση ημερομηνίας στην αλληλογραφία που συνόδευαν την αναβάθμιση, καθώς και ενδεχόμενη ευνοϊκή μεταχείριση με πολιτικά κριτήρια της εν λόγω πρώην αθλήτριας. 

«Για να χρησιμοποιήσω και ποδοσφαιρικούς όρους που αρέσουν στον πρόεδρο του ΚΟΑ, να πω ότι η ΚΟΕ σήμερα, έχε σκοράρει όχι από τη μέση του γηπέδου αλλά από τα αποδυτήρια. Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι οι κακές πρακτικές, οι πολιτικές συναλλαγές που βλέπουμε ευρύτερα τις παρατηρούμε τώρα και στον αθλητισμό», αναφέρει η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.  

«Για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας προνομιακής εργοδότησης και γενικότερης μεταχείρισης ενός προσώπου, πρώην αθλήτριας, η οποία έχει διαχρονική σύνδεση με τον ΔΗΣΥ.», ανέφερε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης. 

Ενώ σε αντίθετο μήκος κύματος ήταν οι τοποθετήσεις από πλευράς Δημοκρατικού Συναγερμού. 

«Είναι ντροπή να ασχολούμαστε με αυτό το πρόσωπο το οποίο έχει προσφέρει στην Κυπριακή Δημοκρατία και στον αθλητισμό. Τώρα αν έγινε η οποιαδήποτε παρατυπία είναι θετικό ότι το σημερινό εκτελεστικό συμβούλιο θέτει τον εαυτό του κάτω από τον έλεγχο», ανέφερε η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν.  

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου ανέφερε πως η Επιτροπή έδωσε εμπιστευτική επιστολή στον Πρόεδρο του ΚΟΑ, στην οποία αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τα ευρήματα που οδήγησαν στην απόφαση για ακύρωση της απόσπασης της αθλήτριας. 

«Πιθανόν να υπάρχουν ευθύνες στη διαχείριση του θέματος και πιθανόν να υπάρχουν και ποινικές, κατά την άποψη μας, δεύτερο, εκτιμούμε ότι πιθανό να υπάρχει και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», ανέφερε ο Πρόεδρος ΚΟΕ, Γιώργος Χρυσοστόμου.  

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε πως δεν έχουν να κρύψουν κάτι ή να φοβηθούν κάτι από οποιαδήποτε έρευνα. 

«Έχουμε διοριστεί εκεί για να προσέχουμε πως θα δαπανάται και το τελευταίο σεντ. Το δημόσιο χρήμα είναι ιερό. Δεν βγάζουμε την ουρά μας έξω αλλά δεν ξέρουμε και ακριβώς πώς λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις από την προηγούμενη Διοίκηση», ανέφερε ο Πρόεδρος ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.  

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ζαχαρίας Κουλίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ζήτησε και την εμπλοκή της Αστυνομία στην έρευνα.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...