Απέρριψε προσφυγή ανεμβολίαστων καθηγητών του ΤΕΠΑΚ το Διοικητικό Δικαστήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η προσφυγή κατατέθηκε από συντεχνία του ακαδημαϊκού προσωπικού

Σε εύλογα όρια χαρακτηρίζει το Διοικητικό Δικαστήριο το πρωτόκολλο του ΤΕΠΑΚ που απαγορεύει σε διδακτικό προσωπικό την ανάληψη διδακτικών καθηκόντων χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης η ιατρική τεκμηρίωση για το μη εμβολιασμό τους.

Η προσφυγή κατατέθηκε από συντεχνία του ακαδημαϊκού προσωπικού και μέλος του διδακτικού προσωπικού του ΤΕΠΑΚ, ενάντια στο πρωτόκολλο για τον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων για το εξάμηνο του 2021.

«Τα μέτρα αυτά περιορίζονται σε εύλογα επιβαλλόμενα όρια, που στοχεύουν στην ανάγκη ομαλούς και ασφαλούς λειτουργίας του Πανεπιστημίου και δεν επηρεάζουν ούτε έχουν άμεσε συνέπειες στην υπόσταση και σταδιοδρομία των αιτητριών», αναφέρει το Διοικητικό Δικαστήριο.

Καταλήγοντας στην απόφασή του, το Διοικητικό Δικαστήριο εντάσσει τα μέτρα στο πλαίσιο της λειτουργικής σχέσης μεταξύ διδακτικού προσωπικού και πανεπιστημίου, χωρίς να επηρεάζεται, όπως αναφέρει, η εργασιακή τους σχέση.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.