Προς ψήφιση τη μεθεπόμενη Πέμπτη το νομοσχέδιο για την Αρχή Κατά της Διαφθοράς (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κλείδωσε» στην Επιτροπή Θεσμών και το αλληλένδετο νομοσχέδιο για το lobbying.

Με στόχο να τεθεί σε λειτουργία την 1η Απριλίου, τίθεται την μεθεπόμενη Πέμπτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής η δημιουργία της Αρχής Κατά της Διαφθοράς.

Η Επιτροπή Νομικών, ολοκλήρωσε τη συζήτηση του νομοσχέδιου αφού ξεπεράστηκαν οι διαφωνίες για το γνωμοδοτικό συμβούλιο και οι διερευνητικές εξουσίες της Αρχής.

«Βεβαίως θα αποδέχεται πλέον και καταγγελίες η συγκεκριμένη Επιτροπή. Καταγγελία και πλήρης έρευνα, όπως ζητούσε η Επιτροπή Νομικών της Βουλής», επισήμανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Νίκος Τορναρίτης.

Στην Ολομέλεια οδηγεί η Επιτροπή θεσμών και το αλληλένδετο νομοσχέδιο για το lobbying.

«Στόχος είναι να επικρατήσει η διαφάνεια και να δηλώνονται στην Aρχή κατά της Διαφθοράς που θα ψηφιστεί την ίδια μέρα οι συναντήσεις που θα γίνονται για την προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων σ ‘αυτούς που έχουν εξουσία», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου.

Παρούσα και στις δύο Επιτροπές η αρμόδια Υπουργός, αφού τα νομοσχέδια συμπληρώνουν το τρίπτυχο κατά της διαφθοράς.

«Το ένα είναι η Ίδρυση της Αρχής, το δεύτερο είναι αυτό που δίνει προστασία σε όσους δίνουν πληροφορίες, που έχει ήδη ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, και το τρίτο είναι η διαφάνεια στις αποφάσεις πολιτικής», επισήμανε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, τίθεται ενώπιον της Ολομέλειας της επόμενης βδομάδας το νομοσχέδιο για ίδρυση εμπορικού δικαστηρίου και ναυτοδικείου.Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...