Προβλήματα στα ορεινά λόγω παγετού - Επί ποδός οι αρμόδιες υπηρεσίες

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα των ορεινών κοινοτήτων «αντιμετωπίζονται στη ρίζα τους»

Τα προβλήματα που ο παγετός και η χιονόπτωση έχουν προκαλέσει στις ορεινές κοινότητες αντιμετωπίζονται στη ρίζα τους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης.

Ο κ.  Χαμπιαούρης, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για την κατάσταση στις ορεινές περιοχές, ανέφερε ότι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινές κοινότητες οφείλονται στον παγετό και στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος. Σημείωσε, επίσης, το γεγονός ότι έχουν σπάσει κάποιοι σωλήνες ύδρευσης, ντεπόζιτα και ηλιακοί θερμοσίφωνες, με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση κάποιων σπιτιών. Σε ορισμένες περιοχές υπήρξε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, είπε ο κ. Χαμπιαούρης.

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων είπε ότι «συντονισμένα, η Αρχή Ηλεκτρισμού, η Επαρχιακή Διοίκηση, οι κοινοτικές αρχές, το Γραφείο του Επιτρόπου έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και στηρίζουν τους κατοίκους για να ξεπεράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται».

Επιπλέον, ο κ. Χαμπιαούρης αναφέρθηκε και στο εφάπαξ έκτακτο βοήθημα που θα καταβληθεί στις επηρεαζόμενες κοινότητες και που αποτελεί «προσωπική απόφαση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας». Με αυτό τον τρόπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδεικνύει έμπρακτα την αποφασιστικότητά του να στηρίξει τις ορεινές κοινότητες, πρόσθεσε. Λόγω του παγετού και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες των κατοίκων, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών να πάρουν πρόταση για το εφάπαξ έκτακτο βοήθημα στο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται την Τετάρτη.   

Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα των ορεινών κοινοτήτων «αντιμετωπίζονται στη ρίζα τους», προσθέτοντας ότι μόλις εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα ή ανάγκη, υπάρχει συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών και του Επιτρόπου. Οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα προβλήματα διότι παρουσιάζονται κάθε χρόνο λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, σημείωσε. Πέρα από τις μαγευτικές εικόνες που μας δίνει το Τρόοδος, υπάρχουν και τα θέματα ασφαλείας και ο καθένας μας πρέπει να είναι προσεκτικός και να υπακούει στις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, κατέληξε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...