Κεττής: «Αποφύγετε την κακή συνήθεια να περνάτε από πλημμυρισμένους δρόμους»

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντιμετώπιση ενδεχόμενων περιστατικών εξαιτίας της κακοκαιρίας

Μέχρι αυτή την ώρα δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων, αλλά η Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως πάντα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής.
 
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε περιστατικό λόγω καιρικών συνθηκών, ο κ. Κεττής είπε πως μέχρι στιγμής δεν είχε περιστατικά, αλλά «βρισκόμαστε σε ετοιμότητα όπως πάντα».
 

Ο κ. Κεττής αναφέρθηκε σε πρακτικές συμβουλές για αυτοπροστασία και πρόληψη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κάλεσε τους πολίτες να προβούν σε ενέργειες προκειμένου να αποτραπούν οποιεσδήποτε ζημιές.
 
Συγκεκριμένα, τους κάλεσε να ελέγξουν τη σχάρα όμβριων υδάτων μπροστά από το σπίτι τους, να ελέγξουν τις υδρορροές στις κατοικίες τους, οι οποίες μπορεί να γεμίσουν από χώματα ή άλλες ακαθαρσίες, ενώ μια κλειστή υδρορροή σίγουρα θα υπερχειλίσει, να ελέγξουν ότι οι αντλίες λειτουργούν και έχουν την κατάλληλη δύναμη να αφαιρέσουν περισσότερο νερό από όσο εισρέει στους χώρους, να ελέγξουν την τοιχοποιία της περίφραξης της κατοικίας τους ότι δεν έχει ανοίγματα που πιθανόν να εισέλθουν όμβρια ύδατα από γειτονικό ανοικτό χώρο, να ετοιμάσουν σακιά με άμμο σε περιοχές που διαχρονικά πλημμυρίζουν οι δρόμοι και να τα τοποθετήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε εισόδους του υποστατικού τους που πιθανόν να εισέρχονται όμβρια ύδατα, να ελέγξουν και να ασφαλίσουν όλες τις κατασκευές που έχουν στην οικία τους, όπως ντεπόζιτα, σκαλωσιές, θερμοσίφωνες, διαφημίστηκες πινακίδες καθώς σε περιπτώσεις πλημμυρών μπορούν να παρασυρθούν.
 
Καλεί, παράλληλα, τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν την "κακή συνήθεια" να περνούν από πλημμυρισμένους δρόμους και αν βρεθούν σε έντονο καιρικό φαινόμενο, να σταθμεύσουν μακριά από δέντρα, καλώδια, πυλώνες ηλεκτρικής, να ανάψουν τα φώτα κίνδυνου και μετά να κατευθυνθούν στον προορισμό τους. 
 
Ο κ. Κεττής τους καλεί, τέλος, να αξιολογούν και να κάνουν πάντα εκτίμηση κινδύνου προτού ενεργήσουν για προστασία του εαυτού τους και της περιουσίας τους.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...