Διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια και υγεία για το Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη στο ενεργειακό κέντρο στο Βασιλικό πραγματοποίησαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας

Επίσκεψη στο ενεργειακό κέντρο στο Βασιλικό πραγματοποίησαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, τα οποία άκουσαν τις ανησυχίες και επιφυλάξεις των κατοίκων και έδωσαν διαβεβαιώσεις για ορθολογική και ασφαλή λειτουργία του κέντρου, ακόμη και με νέα νομοθετική ρύθμιση. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννης δήλωσε ότι «είναι θέμα που στην ολότητα τους τόσο οι νόμοι, οι κανονισμοί και οι απαιτήσεις διασφαλίζονται, εκεί και όπου υπάρχουν κενά οι ανάγκες συμπλήρωσης. Εμείς εδώ είμαστε ακριβώς για έρθουμε να πετύχουμε ή να δημιουργήσουμε συμπληρώσεις, είτε στο νομοθετικό πλαίσιο είτε στην εφαρμογή του νόμου. Θέλουμε να ενισχύσουμε εάν και εφόσον υπάρχει αυτή η ανάγκη ακόμα και υφιστάμενες νομοθεσίες.» 

Κοινή βούληση όλων των εμπλεκομένων, τόσο επιχειρήσεων όσο και των τοπικών αρχών, είναι να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα στην ολότητα τους και να προστατευθούν η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων της γύρω περιοχής. 

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε πως «εκεί που μπορούμε να βοηθήσουμε και με βάσει τα όσα θα ακούσουμε να είστε σίγουροι ότι θα ασκήσουμε την πολιτική μας επιρροή εκεί και όπου χρειάζεται για να ζήσουν οι κάτοικοι σε ένα ασφαλές περιβάλλον και να μην ανησυχούν από τέτοια φαινόμενα». 

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητη αυτή η κατάσταση ο κόσμος έχει εδώ ανακαταληφθεί παίζουμε με την υγεία του και τη ποιότητα ζωής του, κανένα αντισταθμιστικό έργο ουσιώδες δεν έχει δοθεί». 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινοτήτων περιοχής Βασιλικού και κοινοτάρχης Καλαβασού, Λευτέρης Φωκά, επανέλαβε την αντίθεσή των τοπικών αρχών στη μεταφορά και λειτουργία νέων εργοστασίων στην περιοχή. 

 «Θεωρούμε ότι πρέπει να περιοριστεί το ενεργειακό κέντρο μόνο σε αυτές τις βιομηχανίες. Πρέπει να ληφθεί υπόψη η συσωρευτικότητα και η μόλυνση που θα υπάρξει στην ατμόσφαιρα να εφησυχαστεί ο κόσμος όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φωκά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση ανά δεκαπενθήμερο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...