«Γκάζια» Αναστασιάδη για την καθυστέρηση στις υποδομές εισαγωγής Φυσικού Αερίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την πρόοδο των εργασιών στο Βασιλικό, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη ΔΕΦΑ

Για την πρόοδο των εργασιών προς ανάπτυξη των υποδομών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό, ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου, Νίκο Καστελλανή. 

Παρουσία των Υπουργών Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου και Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ ενημέρωσε για την καθυστέρηση εννέα μηνών που υπολογίζεται στην υλοποίηση του έργου εξαιτίας της πανδημίας, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις ατόμων και στη λειτουργία των εργοταξίων καθώς επίσης και στην έλλειψη ή και μειωμένη διάθεση συγκεκριμένων πρώτων υλών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ανησυχία του για την παρατηρούμενη καθυστέρηση ζητώντας τόσο από τη ΔΕΦΑ όσο και από το Υπουργείο Ενέργειας, στενή παρακολούθηση των εξελίξεων σε σχέση με την πρόοδο των εργασιών υλοποίησης των υποδομών, αλλά και την προμήθεια φυσικού αερίου. Επιπλέον, ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών». 

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο του 2023. 

Το έργο, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη», είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης του σχεδιαστικού μέρους, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι κατασκευαστικές εργασίες επί του πλοίου «ΕΤΥΦΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το οποίο θα αποτελέσει την πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης του φυσικού αερίου.

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...