Οι κρατικές λιμουζίνες και πάλι στο προσκήνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκκληση Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προς την Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Οι κρατικές λιμουζίνες και πάλι στο προσκήνιο. 

Το θέμα ανοίγει ο Γενικός Ελεγκτής, με αφορμή τους νέους κανονισμούς που επαναφέρουν το δικαίωμα σε ορισμένους κρατικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο επί 24ωρου βάσεως, ένα δικαίωμα που είχε αφαιρεθεί δια νόμου το 2016. 

Με ανάρτηση στο Twitter ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κάνει λόγο για «τη νοοτροπία που θέλει τον δημόσιο υπάλληλο βάρος στους ώμους των πολιτών αντί υπηρέτη τους (civil servant), πρέπει να την πολεμήσουμε με πάθος αν θέλουμε μια υγιή δημόσια υπηρεσία κι ένα υγιές κράτος. Ο λόγος στην κυρίαρχη Βουλή. Ελπίζω αυτή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». 

«Δεν νοείται η Δημοκρατία να έχει δαπάνες για να πηγαίνει κάποιος υπάλληλος από το σπίτι του στη δουλειά και από την δουλειά στο σπίτι του», ανέφερε μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης. 

Σύμφωνα με τον Μάριο Πετρίδη, «εκτός κάποιων εξαιρέσεων που αφορούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Γενικό Εισαγγελέα, εκεί που ενέχουν θέματα ασφάλειας ασφαλώς εκεί υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Τώρα με τους νέους κανονισμούς που να το πούμε κατατέθηκαν στην Βουλή και ούτε όχι μόνο να το παίρνουν από και προς το σπίτι στην δουλειά αλλά να το έχουν κατ αποκλειστική χρήση . Είναι Γενικοί Διευθυντές» . 

Ο κύριος Πετρίδης αναφέρθηκε και σε μελέτη που κάλυψε όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες. 

«Πρέπει να σας πω ότι όταν ψάξαμε το θέμα το τι κάνουν άλλες χώρες είχαμε εντοπίσει στην συντριπτική τους πλειοψηφία ότι δεν τους αφήνει να το παίρνουν ούτε καν σπίτι και εκείνες οι χώρες που τους επέτρεπαν να το πάρουν σπίτι τους έβαζαν να πληρώνουν και ένα μεγάλο ποσό αντιστάθμισμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, υπάρχουν και εξαιρέσεις εκεί όπου ενέχονται θέματα ασφάλειας.


Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...