Η τεχνολογία έβαλε «εμπόδια» στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων Τετραμήνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα πάρουν όλους τους βαθμούς που αναλογούν στο συγκεκριμένο μέρος της εξέτασης, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας

Η τεχνολογία έβαλε σοβαρά εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων Τετραμήνων. 

Η εξέταση του μαθήματος λογιστικής για μαθητές Β’ Λυκείου, μέρος της οποίας θα γινόταν διαδικτυακά, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής. 

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας ανέφερε πως «ένα μέρος του γραπτού κειμένου στο οποίο θα εξετάζονταν τα παιδιά και το οποίο θα ήταν διαδικτυακά δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί από τους μαθητές λόγω προβλήματος στον server. Είναι αυτά τα προβλήματα που κατά καιρούς παρουσιάζονται και έχουν σχέση με το διαδίκτυο. Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον λόγο, θα πρέπει να μας εξηγήσει το Υπουργείο Παιδείας». 

Το εν λόγω μέρος της εξέτασης αναλογεί στο 10% της συνολικής βαθμολογίας της ενιαίας γραπτής αξιολόγησης Α΄ Τετραμήνου. 

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονύσιου σημείωσε πως «το πρώτο που έχουμε ζητήσει εμείς είναι ότι θα πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος έναν των παιδιών. Ίσως να δοθούν όλοι οι βαθμοί σε όλα τα παιδιά θα είναι το πιο δίκαιο αυτή τη στιγμή». 

Όπερ και εγένετο. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί σε όλους μαθητές το 10% της βαθμολογίας το οποίο αναλογεί στο συγκεκριμένο μέρος της αξιολόγησης.


Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...