Με οκτώ πτητικά μέσα θα ενισχυθεί το Τμήμα Δασών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αυξημένα πτητικά μέσα θα ριχθεί στη μάχη των δασικών πυρκαγιών το ερχόμενο Καλοκαίρι το Τμήμα Δασών

Στην παραδοχή ότι το σύστημα αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών αντιμετωπίζει διαχρονικές ελλείψεις και αδυναμίες προέβη ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στην οποία συζητήθηκε η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Τμήμα Δασών, ο Διευθυντής του Τμήματος αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι θα ριχθούν στη μάχη των πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, με ενισχυμένα πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Ο κ. Αλεξάνδρου έκανε λόγο για 8 πτητικά μέσα, τα οποία θα αυξήσουν κατά πολύ την αποτελεσματικότητα του Τμήματος Δασών.

«Από αυτά τα 8 πτητικά μέσα τα δυο ήδη είναι ιδιόκτητα, προχωρούμε με διαγωνισμό για ενοικιαγορά ακόμα τριών αεροπλάνων», είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών.

Ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου χαρακτήρισε επίσης σημαντική την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του πλαισίου λειτουργίας των πτητικών μέσων.

Όπως εξήγησε ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα η στελέχωση του Τμήματος.

Την ίδια ώρα Τμήμα Δασών και νομική υπηρεσία μελετούν από κοινού το ενδεχόμενο παροχής εξουσίας στο διευθυντή του τμήματος, να λαμβάνει μέτρα πρόληψης στη ζώνη δυο χιλιομέτρων από την γραμμή των κρατικών δασών.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.