Υπό τη συνοδεία Αστυνομίας επιβιβάστηκαν σε πτήση επαναπατρισμού 16 Κονγκολέζοι

Την πτήση επαναπατρισμού προγραμμάτισε το Βέλγιο

Επέστρεψαν αναγκαστικά στη χώρα καταγωγής τους 16 Κονγκολέζοι, οι οποίοι διέμεναν στην Κύπρο. Την πτήση προγραμμάτισε το Βέλγιο με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό Κινσάσα Ντζίλι.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Εσωτερικών, Λοίζος Μιχαήλ, ανέφερε πως 16 πρόσωπα από το Κονγκό μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας υπό τη συνοδεία Αστυνομίας για επιβιβαστούν σε πτήση επαναπατρισμού με προορισμό το Κονγκό, την οποία προγραμμάτισε το Βέλγιο.

«Ο τομέας των επιστροφών αποτελεί κορωνίδα της νέας μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συνεργασία με άλλα κράτη μέλη μέσα από κοινές πτήσεις που προγραμματίζονται για επιστροφή υπηκόων τρίτων χωρών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάγιο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τον κ. Μιχάηλ η συμμετοχή της σε κοινές πτήσεις που προγραμματίζονται από άλλα κράτη – μέλη για επιστροφή μεταναστών.

Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή συμπερίληψη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πτήση του Βελγίου για αναγκαστική επιστροφή μεταναστών, τονίζοντας πως είναι ένα γεγονός που καταδεικνύει την αλληλεγγύη των άλλων κρατών – μελών της ΕΕ.

«Διεκδικούμε ως Κυπριακή Δημοκρατία και τη συμβολή των κρατών μελών για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό», υπογράμμισε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως προγραμματίζονται και άλλες πτήσεις για επιστροφή μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους σε συνεργασία με άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...