Η Κύπρος επανασυστήνεται: Το έργο του Υφυπουργείου Τουρισμού και ο στόχος του 2030 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη νέα τουριστική ταυτότητα της Κύπρου παρουσίασε ο Υφυπουργός Τουρισμού

Κύπρος. Ένα ταξίδι, μια αναζήτηση, μια περιπέτεια. Μια χώρα που επανασυστήνεται στον κόσμο, έτοιμη να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια αυθεντική εμπειρία. 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στην οποία έδωσαν το παρών τους ξένοι πρέσβεις και επιχειρηματίες, το μέχρι σήμερα έργο του Υφυπουργείου και τον προσανατολισμό του νέου κυπριακού τουριστικού προϊόντος. 

«Η Κύπρος έχει μια τεράστια συστοιχία εμπειριών που ο καθένας από εσάς μπορεί να προσαρμόσει σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Η εποχή που προσδιορίζαμε τον εαυτό μας με βάση μόνο τον ήλιο και την θάλασσα έχει παρέλθει. Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή κατά την οποία η Κύπρος θα προωθείται για όλα όσα έχει και όχι μόνο για τον ήλιο και την θάλασσα», δήλωσε ο Σάββας Περδίος.
 
Η πανδημία έχει άλλωστε αλλάξει τις τάσεις, τις ανάγκες, τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, όπως σημείωσε ο Σάββας Περδίος, παρουσιάζοντας αναλυτικά τους άξονες της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, τις δράσεις και τα έργα του Υφυπουργείου. 

Η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου μπαίνει στο επίκεντρο, με έμφαση στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, στα labels προϊόντων και την ενίσχυση του ψηφιακού marketing ώστε η Κύπρος, με την παρέλευση της πανδημίας του κορωνοϊού, να κερδίσει την θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. 

«Αυτή η στρατηγική δεν μπήκε στο ράφι εξαιτίας της πανδημίας. Αντιθέτως, κινηθήκαμε ακόμη πιο γρήγορα για να την υλοποιήσουμε, λόγω της πανδημίας. Ο στόχος μας είναι να είμαστε μεταξύ των 30 πιο ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών μέχρι το τέλος της δεκαετίας και θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, κάνοντας την Κύπρο προορισμό για όλο τον χρόνο, ψηφιακά έξυπνο προορισμό, υψηλότερης ποιότητας προορισμό, ένα προορισμό φιλικό προς το περιβάλλον, όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να επωφεληθούν από τον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Περδίος.

40 περίπου εκατομμύρια ευρώ από το πακέτο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα δοθούν την επόμενη πενταετία σε τέσσερα σχέδια που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.


Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...