Κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες χώρων εστίασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ χαρακτήρισε κατάμαυρη τη σημερινή εικόνα στους χώρους εστίασης.

Κραυγή απόγνωσης εκφράζουν οι μαγαζάτορες για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για αντιμετώπιση της πανδημίας. Αίτημα των εστιατόρων να συμπεριληφθούν στον κονδύλι που ετοιμάζει το αρμόδιο Υπουργείο για οικονομική στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της βιομηχανίας.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, χαρακτήρισε κατάμαυρη τη σημερινή εικόνα στους χώρους εστίασης.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, σημειώνοντας πως τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν με την εφαρμογή των μέτρων που επιβλήθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου, όπου άρχισε ένα διαχωρισμός των πολιτών.

«Περάσαμε μια απελπιστική και τραγική εορταστική περίοδο με άσχημα αποτελέσματα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τραγική εικόνα», τόνισε ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ.

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε για τη μη συμπερίληψη των χώρων εστίασης στα σχέδια που εξήγγειλε η κυβέρνηση για στήριξη των επιχειρήσεων.

«Είναι πολύ λυπηρό καθώς παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς δεν έχουμε καμιά απάντηση. Αναμέναμε πως θα βρίσκαμε θετική ανταπόκριση από την Πολιτεία για να ακουστεί η  ορθή εισήγηση. Εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε να τοποθετούμαστε δημόσια, αφού δεν μας έχει δοθεί η ευκαιρία για κατ’ ίδια συνάντηση», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης.

Επιστολή απέστειλαν οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημα τη στήριξη των εργοδοτούμενων και επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των επιχειρηματιών, εξηγώντας πως δυσκολεύονται να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αλλά και το προσωπικό τους.  

«Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών βρίσκεται σε δεινή και σε απελπιστική κατάσταση. Δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σταματήσουν να επιχειρούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, και αναπόφευκτα το προσωπικό τους, το οποίο έχουν ανάγκη διότι αν το απωλέσουν δεν θα μπορούν να το βρουν μετά», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών για αύξηση του τζίρου του κλάδου εστίασης κατά 30%, δήλωσε κάτι τέτοιο απορρίπτεται ασυζητητί.

«Η βιομηχανία των κέντρων αναψυχής και των χώρων εστίασης δεν λειτουργεί σαν συνεργατισμός που βάλουμε τα έσοδα μέσα και μετά καλούμαστε και τα διαμοιραζόμαστε. Κάποιες επιχειρήσεις είχαν λίγη ζημιά και άλλες πολλή. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να είναι τροχοπέδη στο να εξεταστεί το ενδεχόμενο αυτό της στήριξης όσων επιχειρήσεων έχουν πληγεί», επισήμανε καταλήγοντας ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ.

Επιμέλεια: Ιουλιέτα Μιχαήλ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.