«Χαμένη παιδικότητα και φοβίες» - Ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις στα παιδιά λόγω πανδημίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραδόθηκε σήμερα και η έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Την ανάγκη ύπαρξης παιδοκεντρικής πολιτικής και προσοχής προς τις ανάγκες των παιδιών, ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκληθεί τα τελευταία δύο χρόνια από την Πανδημία, ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας η επίτροπος του παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου, παραδίδοντας την ετήσια έκθεση της. 

«Χαμένη παιδικότητα, χαμένες εμπειρίες, κίνητρο για ζωή, άγχος, φοβίες, ανασφάλεια, αστάθεια και αποδιοργάνωση της ζωής τους. Τα παιδιά έχουν άλλες ανάγκες ή βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης και είναι φανερό ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου. 

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την Επίτροπο για τις επισημάνσεις της και αναφέρθηκε στο μέτρο test to stay, το οποίο προτάθηκε να εφαρμοστεί στα σχολεία, σε μία προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19. 

«Το μέτρο λαμβάνει υπόψη ότι η απομόνωση των παιδιών στα σπίτια τους, πέρα από τους κινδύνους που δημιουργεί, τους στερεί την κοινωνικοποίηση, τη συναναστροφή και γενικότερα την ελευθερία και είπε ότι με τη διατήρηση της φυσικής παρουσίας στα σχολεία, η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να διασφαλίσει τα δικαιώματα αυτά», σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε σήμερα και την έκθεση από το γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία κλήθηκε να χειριστεί ένα μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων λόγω της πανδημίας. 

«Η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020 επέβαλε τη συλλογή μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων. Όλη αυτή η επεξεργασία γίνεται στα πλαίσια της νομιμότητας, πάντοτε βεβαίως με απόλυτη εξισορρόπηση της προστασίας της ιδιωτικότητας, αλλά την ίδια ώρα και προστασίας της δημόσιας υγείας», υποστήριξε η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου.  

«Με αυστηρότητα, προσηλωμένοι στις διατάξεις του νόμου δεν παρέλειψαν να έχουν μια τέτοια συνεργασία που μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε πολιτικές πρωτόγνωρες που οπωσδήποτε επηρεάζουν και την ιδιωτικότητα και γενικότερα (πολιτικές) που άπτονται των προσωπικών δεδομένων των πολιτών», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία, ο θεσμός του Επιτρόπου Πληροφοριών αποτελεί ακόμα ένα στάδιο διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών μέσα από την υποχρέωση της πολιτείας να λογοδοτεί για θέματα που άπτονται των προσωπικών δεδομένων.

Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...