Δεν κάνουν πίσω τα Υπ. Υγείας και Παιδείας: Επιμένουν στην εφαρμογή του test to stay (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ συνεδριάζουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να αποφασίσουν πως προχωρούν

Δεν κάνουν πίσω για το test to stay στα σχολεία τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας. 

Κατά τη δίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιοι υπουργοί Πρόδρομος Προδρόμου και Μιχάλης Χατζηπαντέλα και ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς και γονείς για το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσουν με την εφαρμογή της τις επόμενες μέρες. 

«Υπογραμμίζουμε ότι είναι ένα μέτρο που θα λάβουμε τώρα για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει και βεβαίως ο αποκλειστικός στόχος μας είναι ένας αριθμός παιδιών -δεν είναι μεγάλος αριθμός, αλλά αξίζει τον κόπο- να μην στερούνται τη φοίτηση, εφόσον αποδεικνύεται ότι έχουν αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο», δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας. 

«Θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε να επιστρατεύσουμε όσο μέτρα μπορούμε για να παραμένουμε ασφαλείς αλλά και για να κρατάμε τους χώρους και την κοινωνία, ανοιχτά σε ασφαλή πλαίσια», ανέφερε ο Δρ Τσιούτης. 

Λεπτομέρειες για τη διαδικασία έδωσε ο Υπουργός Υγείας διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα είναι προαιρετικό. 

«Θα σας ενημερώσουμε αύριο πότε θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο. Θα πηγαίνουν κινητές μονάδες σε όλα τα σχολεία, κινητές μονάδες σε όλα τα σχολεία», είπε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Έντονες επιφυλάξεις και προβληματισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί με τις τρεις οργανώσεις να συνεδριάζουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα για να αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν. 
«Έχουμε ζητήσει από τους δύο υπουργούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις για αυτό το ζήτημα διότι αυτό που φαίνεται είναι κατάργηση του πρωτοκόλλου εντός σχολικών μονάδων σε σχέση με τα πρωτόκολλα εκτός σχολείου», υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββα. 

«Υπήρχαν κάποιες γκρίζες ζώνες υπήρχαν κάποια σημεία που μας προβλημάτιζαν, θεωρούμε ότι αρκετά από τα σημεία αυτά έχουν προβληματίσει τους ειδικούς. το τι έχει ειπωθεί θα το καταθέσουμε και μεις στα συλλογικά μας όργανα», σημείωσε η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Τις ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών επιχείρησε να κατευνάσει ο Πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής Κωνστατνίνος Τσιούτης. 

«Το σημαντικό που έχει ειπωθεί από τον κ. Τσιούτη είναι ότι όταν κάποιος μαθητής κάνει ένα τεστ πριν μπει στην τάξη τις επόμενες ώρες οι πιθανότητες να μεταδώσει είναι ελάχιστες», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου.  

«Έχουμε πάρει τις απαντήσεις θα τις μεταφέρουμε στους γονείς που εκπροσωπούμε και αν στην πορεία διαφανεί ότι το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί θα σταματήσει», είπε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

«Μας έχουν ενημερώσει ότι το πρωτόκολλο θα είναι προαιρετικό και θα τύχει κάποιας επεξεργασίας», ανέφερε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Φρίξος Ζεμπύλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, κινητές μονάδες θα βρίσκονται στα επηρεαζόμενα σχολεία στις 7 και 30 κάθε πρωί για πέντε ημέρες, ενώ σε πρώτη φάση το μέτρο θα εφαρμοστεί για περίοδο τριών βδομάδων.

Διαβάστε επίσης: Test to stay… με αντιδράσεις: Δεν πείστηκαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις για το μέτρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες από τη συνάντηση: (Mattpress)


Διαβάστε επίσης: 


Υπ. Παιδείας: Εισήγηση των επιστημόνων και όχι κυβερνητική επινόηση τα test to stay (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...