Επιχείρηση «test to stay»: Σε αγώνα δρόμου το Υπ. Υγείας για λύση του γρίφου (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθοριστική η αυριανή σύσκεψη μεταξύ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, επιδημιολόγων, εκπαιδευτικών οργανώσεων και οργανωμένων γονέων

Την εξίσωση για την αποτελεσματικότερη διαδικασία εφαρμογής του test to stay στα σχολεία καλείται να λύσει το Υπουργείο Υγείας. 

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου ώστε να ολοκληρωθούν οι διεργασίες και να εφαρμοστεί το μέτρο το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχει προκήρυξη διαγωνισμού μέχρι τη Δευτέρα θα γνωρίζουμε το ενδιαφέρον από προσοντούχους δειγματολήπτες που θα στελεχώνουν τα σημεία δειγματοληψίες και θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση για τη διαδικασία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού  Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου. 

Ήδη εξετάζονται δύο τρόποι εφαρμογής του μέτρου, την ώρα που στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η εξέταση να διενεργείται από κινητές μονάδες δειγματοληψίας οι οποίες θα επισκέπτονται τα σχολεία. 

«Αν δεν υπάρχει αυτή η ευχέρεια να πηγαίνουν στοχευμένα σε σχολικές μονάδες όπου εντοπίζεται αριθμός κρουσμάτων και σε κάποιες άλλες απομακρυσμένες σχολικές μονάδες οι μαθητές πριν προσέλθουν στα σχολεία να σπεύδουν για εξέταση πριν προσέλθουν στα σχολεία», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

Κρίσιμη συνάντηση 

Καθώς συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η εξαγγελία του test to stay, οργανωμένοι γονείς και εκπαιδευτικές οργανώσεις πάνε αύριο το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας, για να ενημερωθούν από τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας και τους επιδημιολόγους, σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθώς και για την ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου. 

«Το θέμα δεν είναι αν θα το κάμναν εκπαιδευτικοί ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Για μας το θέμα είναι να μας αποδείξουν έμπρακτα εκεί με τα επιχειρήματα τους ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει πράγματι θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια να μην υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων μέσα στα σχολεία», εξήγησε ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου. 

«Το ίδιο μέτρο όπως έχει ακουστεί μέχρι σήμερα σημειώνει μια έμμεση παραδοχή ότι δεν είναι ασφαλές. Θέλουμε να δούμε και την ουσία και το κέρδος που έχει αυτό το μέτρο από τη στιγμή που μέχρι σήμερα οι στενές επαφές έμεναν στο σπίτι και είχαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Θα ήταν ίσως καλύτερα να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση», υποστήριξε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Με την οργάνωση των δασκάλων να έχει ήδη ανάψει πράσινο φως για τη λήψη δυναμικών μέτρων, ΠΟΕΔ ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ συναντώνται αύριο το πρωί ώστε να αποφασίσουν από κοινού τη στάση που θα τηρήσουν ως προς την εφαρμογή του test to stay.

Διαβάστε επίσης:

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...