Σύσκεψη στο Προεδρικό μετά την πυρκαγιά στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλικού θα τεθεί στο επίκεντρο αυριανής σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο της πυρκαγιάς στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού, την περασμένη Τρίτη, η οποία, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, «προκάλεσε εύλογες ανησυχίες», ενώ είχε ξεσηκώσει τις κοινότητες στην περιοχή.
 

Σύμφωνα με την Προεδρία, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες. «Στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να καθησυχαστούν οι σχετικές ανησυχίες», ανέφερε η Προεδρία.
 
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του μετά την πυρκαγιά,  ο κοινοτάρχης Ψεματισμένου, Χριστόδουλος Παπαχρίστου,  ανέφερε ότι οι φόβοι των κατοίκων επαληθεύονται, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό και όλοι ανησυχούν, καθώς δεν γνωρίζουν πόσο τοξικός μπορεί να είναι ο καπνός από τη φωτιά στα υλικά που καίγονται.
 
Η αυριανή σύσκεψη σηματοδοτεί μια εβδομάδα συσκέψεων υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «στο πλαίσιο της βούλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει ώθηση στα υπό αναφορά ανοικτά ζητήματα η ολοκλήρωση των οποίων θα προσδώσει σημαντική αξία στο κράτος, τους θεσμούς του και θα συμβάλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας», όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Προεδρία.
 
Την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου θα τεθεί το θέμα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης με στόχο «να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, στη διαδικασία έγκρισης των σχετικών νομοσχεδίων από τη Βουλή, καθώς και την ίδρυση της Αρχής κατά της Διαφθοράς».
 
Στη σύσκεψη κλήθηκαν και οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να συζητηθούν τρόποι προώθησης των νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Υπενθυμίζεται τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, καθώς και την αντιμετώπιση της διαφθοράς βρίσκονται στον κατάλογο των προαπαιτούμενων για την άντληση κονδυλίων από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
 
Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου,  θα συζητηθεί η πορεία της ΑΗΚ στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και παραγωγικής προσαρμογής του Οργανισμού στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας.
 
Τέλος, την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, η σύσκεψη που καθορίστηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ασχοληθεί με την έλευση του φυσικού αερίου και την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής. Η σύσκεψη αυτή αφορά το ενεργειακό έργο της ΔΕΦΑ, που αφορά την κατασκευή προβλήτας και της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου.
 
Στη σύσκεψη αυτή θα μελετηθεί η πρόοδος των έργων σε σχέση με τις απαιτήσεις που υπάρχουν και θα συζητηθούν τρόποι επιτάχυνσής τους.

ΚΥΠΕ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...