Νέα αντιπαράθεση Κυβέρνησης- ΑΚΕΛ για τις τέσσερις συνεργάτιδες του Προέδρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφορμή η προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης- ΑΚΕΛ, με αφορμή την προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο για τις τέσσερις συνεργάτιδες του. 

Μάριος Πελεκάνος και Γιώργος Κουκουμά, αντάλλαξαν πυρά με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να αναφέρει σε ανακοίνωση ότι η προσφυγή αφορά σε σύγκρουση αρμοδιοτήτων λόγω παραβίασης της Αρχής της Διάκρισης των Εξουσιών που απορρέει από το Σύνταγμα. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «οι πρωταθλητές στο λαϊκισμό θέλουν τώρα να γίνουν και δικαστές και να αποφασίζουν πριν από το Ανώτατο Δικαστήριο για την προσφυγή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στις δημοκρατίες, το τι είναι νόμιμο και τι όχι αποφασίζεται στα δικαστήρια με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους». 

Για να επιστρέψει τα πυρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, καλώντας την Κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις στην κυπριακή κοινωνία. 

 «Είναι λογικό να προσλαμβάνονται κομματικά στελέχη, με πολιτικό διορισμό, ως σύμβουλοι μιας κυβέρνησης και όταν λήγει η θητεία της κυβέρνησης αυτοί να μένουν εσαεί στο Δημόσιο ως δημόσιοι υπάλληλοι; Τι άλλο είναι αυτό εκτός από καραμπινάτο θεσμικό ρουσφέτι;» διερωτήθηκε ο Γιώργος Κουκουμα. 

Με τον Μάριο Πελεκάνο να απαντά πως «δεδομένο είναι ότι ο ίδιος (σ.σ. Πρόεδρος Αναστασιάδης) θα σεβαστεί απολύτως τις αποφάσεις του Ανωτάτου. Ελπίζουμε τον ίδιο σεβασμό να είναι έτοιμο να επιδείξει και το ΑΚΕΛ και να μην υποχρεωθεί ξανά να διαδηλώνει έξω από δικαστήρια και αστυνομικά Τμήματα όπως έκανε στο παρελθόν, για τους "πολιτικούς κρατούμενους"». 

Σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, το ΑΚΕΛ είτε δεν καταλαβαίνει είτε εσκεμμένα αγνοεί ότι ο Πρόεδρος, ασκώντας τα συνταγματικά του δικαιώματα προσφεύγει στο Ανώτατο για ένα ζήτημα αρχής που αφορά τις αρμοδιότητες εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Διαβάστε Επίσης:

Προσφυγή ΠτΔ στο Ανώτατο για τις τέσσερις συνεργάτιδες του (ΒΙΝΤΕΟ)


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...