Κονδύλι €3 εκ. για στήριξη επαγγελματιών επεξεργάζεται το Υπ. Οικονομικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποδέκτες επαγγελματίες συγκεκριμένων ομάδων. Γιατί μένουν εκτός οι χώροι εστίασης

Νέο πακέτο στήριξης, με αποδέκτες επαγγελματίες συγκεκριμένων ομάδων. 

Τα νέα μέτρα επεξεργάζεται με οδηγίες του Κωνσταντίνου Πετρίδη και υπό την, καθοδήγηση του Γενικού Διευθυντή Γιώργου Παντελή, ομάδα τεχνοκρατών του υπουργείου Οικονομικών. 

Στόχος να στηριχθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις 16 Δεκεμβρίου και 27 Δεκεμβρίου 2021, με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας λόγω των συνεπειών από την μετάλλαξη «Όμικρον».

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, το Υπουργείο έχει θέσει στο μικροσκόπιο και αξιολογεί τις συνέπειες που είχαν και έχουν, τα μέτρα σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, όπως ο:

-Τομέας επαγγελματικών εκδηλώσεων (δεξιώσεις, γάμοι, βαφτίσια κ.λ.π) 

-Εμπορικές εκθέσεις 

-Κέντρα διασκέδασης- Κέντρα αναψυχής 

-Θέατρα 

-Σινεμά 

-Θεματικά πάρκα 

Από τον συγκεκριμένο κατάλογο, ωστόσο, απουσιάζουν μέτρα στήριξης γα τον χώρο της εστίασης. Με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικό ο πρόεδρος της ΟΕΒ ζητά και την συμπερίληψη και του κλάδου αυτού.
Όμως σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ο κλάδος της εστίασης είχε αύξηση του τζίρου το 2021 κατά 30%, σε σύγκριση με το 2020. 

Η σύγκριση των στοιχείων είναι λανθασμένη, δια γυμνού οφθαλμού, δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου.

«Είναι αλήθεια ότι το 2021 είναι καλύτερο από το 2020 και στον τομέα της εστίασης, αλλά η σύγκριση γίνεται με το έτος αναφοράς που είναι το 2019. Με μια απλή επίσκεψη σε χώρους εστίασης, καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, είναι αντιληπτή η πτώση της κίνησης, δια γυμνού οφθαλμού», σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπεται μέσα στον Προϋπολογισμό του 2022. Ενώ στην απευκταία περίπτωση που η πανδημία συνεχιστεί, ενδέχεται να επανεξεταστεί και το ποσό στήριξης.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...