Αυτοψία Πηλείδου στις εργασίες του «Γλαύκου» (BINTEO&ΦΩΤΟΣ)

Την απρόσκοπτη γεωτρητική αξιολόγηση του «Stena Forth» επιθεώρησε η Υπουργός Ενέργειας

Τις εργασίες της επιβεβαιωτικής γεώτρησης της κοινοπραξίας ExonMobil-Qatar Energy στο κοίτασμα «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης, παρακολούθησε σήμερα η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου. 

Στην επιτόπια ενημέρωση στο πλωτό γεωτρύπανο« Stena Forth»  παρέστησαν επίσης η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, Judith Garber και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού. 

Όπως δήλωσε η Νατάσα Πηλείδου, «οι εργασίες προχωρούν απρόσκοπτα, αυτό είναι κάτι που μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Πιστεύουμε ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών και της κοινοπραξίας ούτως ώστε και οι όποιες προκλήσεις που έχει προκαλέσει ο Covid-19 και οι όποιες άλλες προκλήσεις να έχουν ξεπεραστεί». 

Από πλευράς της, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα χαρακτήρισε τα αρχικά ευρήματα εξαιρετικά σημαντικούς πόρους, για τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη και καθαρή ενέργεια. 

Συγκεκριμένα η Judith Garber σημείωσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες διαχρονικά στηρίζουν την ανάπτυξη των υποθαλάσσιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Πιστεύουμε ότι έχουν τη δυνατότητα να επιφέρουν τεράστια οφέλη σε όλους τους Κύπριους, αλλά και να προάγουν μεγαλύτερη συνεργασία και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». 

Από πλευράς του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ExonMobil Cyprus, Βαρνάβας Θεοδοσίου, ανέφερε ότι οι εργασίες της επιβεβαιωτικής γεώτρησης αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Μαρτίου. 

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα τα οποία θα συλλέξουμε. Αυτή η εργασία θα πάρει ορισμένους μήνες για να μπορούμε να εξάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά το κοίτασμα Γλαύκος όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα του Φυσικού Αερίου». 

Η Υπουργός Ενέργειας μίλησε στο μεταξύ και σε συνέδριο για την ενεργειακή μετάβαση, που διοργάνωσε η Βουλή. 

Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της αναφέρθηκε στους έξι άξονες του εθνικού σχεδίου της Κύπρου.Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...