Με ορίζοντα δυο μηνών για επίλυση των προβλημάτων του ΓεΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σηκώνουν μανίκια, ΟΑΥ, Υπουργείο Υγείας και Γενικός Εισαγγελέας μετά τα «γκάζια» Αναστασιάδη

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκαθαρίζει στη χθεσινή συνάντηση ότι η φιλοσοφία του ΓεΣΥ δεν αλλάζει, οι εμπλεκόμενοι φορείς άρχισαν να αναζητούν λύσεις για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν. 

ΟΑΥ, Υπουργείο Υγείας και Γενικός Εισαγγελέας έχουν περιθώριο δύο μηνών για να προχωρήσουν σε επίλυση των προβλημάτων, πριν τη νέα συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο μεγάλος πονοκέφαλος αφορά στις καταχρήσεις εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας, με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να αναφέρει ότι λαμβάνονται μέτρα για πάταξη του φαινομένου. 

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ, Άθως Τσινωντίδης ανέφερε ότι «ο σκοπός μας είναι να εφαρμόσουμε εκείνες τις μεθόδους όπου να εντοπίζονται οι περισσότερες και να αποφεύγονται όσο το δυνατό περισσότερες. Σε αυτά τα πλαίσια εργαζόμαστε και θα εργαστούμε». 

Πελώριο είναι και το ζήτημα για τους γιατρούς οι οποίοι είναι εκτός του ΓΕΣΥ αλλά χειρουργούν ασθενείς σε νοσηλευτήρια που είναι ενταγμένα στο Γενικό Σύστημα Υγείας. 

Ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας ανέφερε, «να είναι ένας κανονισμός ο οποίος να αναφέρεται για αυτούς τους γιατρούς τους μετόχους που εργάζονται αυτή την στιγμή στα νοσηλευτήρια του ΓΕΣΥ και να επιτρέπεται μόνο για αυτούς τους γιατρούς». 

Η νέα συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τους εμπλεκόμενους φορείς θα είναι σε δύο μήνες και πρώτιστο μέλημα του, είναι να ακούσει τις λύσεις που δόθηκαν στα διάφορα προβλήματα.

Διαβάστε Επίσης:

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...