Το πρώτο βήμα για είσοδο στο Ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθορίστηκε το Εθνικό Πλάνο που θα ακολουθήσει η Κύπρος για επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εργαστήρι για τον καθορισμό του Εθνικού Πλάνου για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, διοργάνωσε σήμερα το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη. 

Επιδίωξη, να διασφαλιστούν οι συνέργειες και συνεργασίες που απαιτούνται μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπουργείων και Υπηρεσιών του Κράτους, καθώς και των αντιπροσωπευτικών ενώσεων των νέων της Κύπρου, για υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με τον Επίτροπο του Πολίτη, Παναγιώτη Σεντώνα να δηλώνει πως «μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση από τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων, επίσης είναι ευκαιρία να ανανεώσουμε αυτή τη σχέση με την νεολαία και βεβαίως είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε καινούργια πράγματα». 

Ανάμεσα στους στόχους του έτους νεολαίας είναι η ισότητα των φύλων, η διαμόρφωση κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς, η ψυχική υγεία και ευεξία, η διασφάλιση απασχόλησης για όλους, η βελτίωση της ποιότητας της μάθησης αλλά και η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. 

Ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε πως «εστιάζοντας σε αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα εμπόδια φραγμούς στους λιγότερο προνομιούχους, ένα μέλλον το οποίο προσδιορίζεται ήδη με ευρωπαϊκούς στόχους πιο πράσινο, μέλλον ψηφιακό και βεβαίως αυτό που λέμε μέλλον για όλους». 


«Οι νέοι άνθρωποι δικαιούνται ένα καλύτερο μέλλον από αυτό που σήμερα βιώνουν. Πρέπει να πάμε μπροστά να δημιουργήσουμε τη Κύπρο του αύριο με κοινωνική ευημερία και ανταγωνιστικότητα», σχολίασε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος. 

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση ανέφερε ότι «συμμεριζόμαστε πλήρως τον στόχο για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και της ανάπτυξης των δυνατοτήτων τους στον μέγιστο δυνατό βαθμό». 

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, καθορίστηκε έχοντας ως δεδομένο τον σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο που έχει η πανδημία στους νέους ανθρώπους, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να θέτει ως βασικό σκοπό να στρέψει την προσοχή στις ευκαιρίες και προοπτικές που πρέπει να διασφαλιστούν για τη νέα γενιά, στη μετά πανδημία περίοδο. 

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...