Ικανοποίηση Κυβέρνησης για έκθεση Moneyval για την καταπολέμηση της ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

«Η απάντηση για την κατάσταση της χώρας μας και την ισχυροποίηση των θεσμών, έρχεται από ένα ακόμη διεθνή αρμόδιο θεσμό», σημειώνει ο κ. Πελεκάνος

H Κυβέρνηση χαιρετίζει την έκθεση της Moneyval για την καταπολέμηση της ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας .

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει  ότι «η απάντηση για την κατάσταση της χώρας μας και την ισχυροποίηση των θεσμών, έρχεται από ένα ακόμη διεθνή αρμόδιο θεσμό».

Τονίζει ότι «η MONEYVAL στην έκθεση της του Δεκεμβρίου 2021, επισημαίνει ότι η  Κύπρος συνεχίζει να βελτιώνεται καθώς, συμμορφώνεται και με τις 40 παραμέτρους που εξετάζει. Στις 36 από αυτές πλήρως ή σε μεγάλο βαθμό και μερικώς μόλις για 4»

«Να επισημάνουμε ότι και αυτή η αναφορά δεν αποδίδει πλήρως τα επιτεύγματα, καθώς όπως ο ίδιος ο οργανισμός καταγράφει, έχουν ληφθεί μέτρα σε σημαντικούς τομείς τον τελευταίο χρόνο τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από τον διεθνή οργανισμό», προστίθεται. 

«Τα όσα καταγράφονται στην έκθεση προόδου της MONEYVAL, αποτελούν ακόμα μια επιβεβαίωση της ορθότητας και της αποτελεσματικότητας των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, ώστε να ενισχύσει το πλαίσιο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», σημειώνει καταλήγοντας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.