ΓΓ ΑΚΕΛ: Κάλεσε την Κυβέρνηση να καλύψει τα ελλείματα στη φροντίδα των ενήλικων ΑΜεΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κράτος πρέπει να καλύψει τα ελλείμματα στην φροντίδα ενηλίκων ατόμων με αναπηρίες και με ειδικές ανάγκες τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ υποδεικνύει προς το κράτος ότι χρειάζεται να δημιουργήσει περισσότερες υποδομές και να διαθέσει περισσότερα μέσα, ώστε να καλυφθεί ικανοποιητικά η μεγάλη ανάγκη στήριξης προς τα ενήλικα άτομα με αναπηρίες και με ειδικές ανάγκες.

Σε επίσκεψή του στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων ΑΜεΑ των Κοινοτήτων Διαμερίσματος Μόρφου στην Περιστερώνα, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, έκανε λόγο για έλλειμμα και μεγάλο κενό.

«Παρουσιάζεται ένα μεγάλο έλλειμα στην Κύπρο σε σχέση με τη φροντίδα και τη στήριξη ενηλίκων, ειδικά από τα 21 και πάνω, για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι πραγματικά κρίμα να αφήνουμε ένα σημαντικό μέρος αυτής της ανάγκης να καλύπτεται από τους γονείς, τις οικογένειες και τους συγγενείς», ανέφερε ο Στέφανος Στεφάνου.

Την ίδια ώρα, ο κοινοτάρχης του Αστρομερίτη, Άρης Κωνσταντίνου, είπε πως «πρέπει το κράτος να ενσκύψει περισσότερο στην οικονομική ενίσχυση αυτών των κέντρων. Διότι το να περιμένουμε να κάνουμε εκδηλώσεις ή να ταλαιπωρούμε τους γονείς για να φέρουμε έσοδα για το ίδρυμα, είναι μεγάλο εγχείρημα».

Κατά την επίσκεψή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ παρέδωσε εισφορά εκ μέρους του κόμματος, ως ένδειξη στήριξης και αναγνώρισης του έργου που επιτελείται στο κέντρο, όπως ήταν η αναφορά του.


Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...