Έρευνα στην κυπριακή αγορά για τον εντοπισμό καλλυντικών που αποσύρθηκαν (ΦΩΤΟΣ)

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν τα έχει στην κατοχή του να διακόψει τη χρήση τους

Οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα στην κυπριακή αγορά, για τον εντοπισμό δύο καλλυντικών προϊόντων τα οποία αποσύρθηκαν από την αγορά της ΕΕ και καθ΄ότι η διάθεση των προϊόντων αυτών γίνεται διαδικτυακά προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν τα έχει στην κατοχή του να διακόψει τη χρήση τους ή σε περίπτωση που εντοπίσει τα προϊόντα αυτά, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22608606 και 22608678.

Πρόκειται για το καλλυντικό προϊόν με την εμπορική επωνυμία:  "CAROCLAIR Soin Super Eclaircissant Lightening Cream" και έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει την ουσία clobetasol propionate η οποία ανήκει στα κορτικοστεροειδή και μπορεί να περιέχεται μόνο σε συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα και όχι σε καλλυντικά. Η έκθεση σε αυτή την ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και να οδηγήσει σε προβλήματα του ενδοκρινικού συστήματος. Το προϊόν πωλείται διαδικτυακά μέσω eBay και δεν είναι σύμφωνo με τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Καλλυντικά (EC)  1223/2009.


Επίσης αφορά  το προϊόν με την εμπορική επωνυμία:  "Right Now Brow Thickening Brow Gel",Τύπος/Αρ. Μοντέλου:
Light 01, Medium 02,Dark 03,Super Dark 04 και έχει αποσυρθεί λόγω του ότι περιέχει υψηλά επίπεδα μικροβιακού φορτίου.

Πιθανόν να προκαλέσει μόλυνση ή ερεθισμό στα δέρμα και στα μάτια. Το προϊόν πωλείται διαδικτυακά και δεν είναι σύμφωνo με τις πρόνοιες του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Καλλυντικά (EC)  1223/2009.


Για τα πιο πάνω προϊόντα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες εξαγωγής τους.

Αναφέρεται ότι για τον λόγο αυτό οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των προϊόντων στην αγορά και προτρέπουν το κοινό σε περίπτωση που τυχόν έχει στην κατοχή του τα εν λόγω προϊόντα, να διακόψει τη χρήση τους ή σε περίπτωση που εντοπίσει τα προϊόντα αυτά, να επικοινωνήσει με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, στα τηλέφωνα 22608606 και 22608678.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...