Υπερψηφίστηκε η τροποποίηση της νομοθεσίας για τις προσλήψεις στην Αστυνομία

«Προχωρά η υπόθεση για τους 100 αστυνομικούς» ανέφερε η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Φωτεινή Τσιρίδου

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τον «Περί Αστυνομίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 5) Νόμος του 2021», που ρυθμίζει θέματα προσλήψεων στην Αστυνομία.

Υπέρ της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ψήφισαν 32 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και 13 αποχές.

Παράλληλα αναβλήθηκε η συζήτηση και ψήφιση νομοθεσιών που αφορούν την πλήρωση θέσης δημάρχου, κοινοτάρχη και μέλους δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων, η οποία κενούται πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης το 2024. Αναβλήθηκε επίσης ψήφιση για εναρμονιστική νομοθεσία που αφορά την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Όσον αφορά την πρόταση νόμου για την αστυνομία που ψηφίστηκε, αυτή έχει ως σκοπό την τροποποίηση του περί Αστυνομίας Νόμου, ώστε να παρασχεθεί σαφής εξουσιοδότηση στο Υπουργικό  Συμβούλιο να δύναται να εκδίδει κανονισμούς αναφορικά με τη διεκπεραίωση τεχνικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών ζητημάτων που άπτονται των διαδικασιών αξιολόγησης των υποψηφίων για διορισμό.  
 
Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι η πρόταση αποσκοπεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τη δυνατότητα της αστυνομίας να προχωρεί στην ανάθεση συγκεκριμένων καθηκόντων επιστημονικής ή άλλης φύσεως, αφού πολλοί διαγωνισμοί ασκήσεις και εξετάσεις για πρόσληψη νέων αστυνομικών κρίθηκαν ότι είχαν γίνει καθ’ υπέρβαση της νομοθεσίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κενό που καλύπτει η σημερινή νομοθεσία.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου ανέφερε ότι η πρόταση νόμου είναι στη σωστή διάσταση και έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό με αποτέλεσμα στις τελευταίες προσλήψεις να ακυρωθούν στο διοικητικό δικαστήριο πέραν των 100 προσλήψεων. Η πρόταση νόμου βάζει τα πράγματα σε μια σειρά, πρόσθεσε, για να αποφεύγεται η υπέρβαση εξουσίας από μέρος των οργάνων της αστυνομίας.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, αναγνωρίζοντας την ειλικρινή πρόθεση του κ. Ευσταθίου που κατέθεσε την πρόταση, για αντιμετώπιση ενός προβλήματος που προκάλεσε, όπως είπε, η Αστυνομία στον εαυτό της. Ωστόσο ανέφερε ότι θα τηρήσουν αποχή αφού θα αναμένουν να δουν πώς θα χειριστούν το θέμα η Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προτείνουν λύσεις.
 
Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου είπε ότι το κόμμα επικροτεί την πρόταση νόμου και την υποστηρίζει, ώστε να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο για τις μελλοντικές διαδικασίες. Παράλληλα σημείωσε ότι παράλληλα προχωρά με βάση το διοικητικό δίκαιο η υπόθεση για τους 100 αστυνομικούς για τους οποίους γίνεται επανεξέταση και η διαδικασία θα ακολουθηθεί πολύ ορθά.
 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...