Δική της στέγη θα αποκτήσει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπεγράφη σήμερα η σύμβασης για την ανέγερση στην Παναπιστημιούπολη, του νέου κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας, Νίκος Σιακόλας

Η Ιατρική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη θα αποκτήσει πλέον δική της στέγη.

Μετά από μαραθώνιες διαδικασίες υπεγράφη τελικά το πρωί σε ειδική τελετή, η σύμβαση για την ανέγερση του νέου κτηρίου της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Σιακόλας».

«Πρέπει να πω και να ομολογήσω ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου χαίρει υψηλής εκτίμησης από την κοινωνία μας και μας μαζί με τη δημιουργία τώρα της ιατρικής σχολής είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσει όχι μόνο αυτή τη φήμη αλλά και τη δημιουργικότητα στο έργο που επιτελεί», τόνισε ο ευεργέτης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Νίκος Σιακόλας.

Το 2014 το ίδρυμα Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, προχώρησε δωρεά ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ στο πανεπιστήμιο Κύπρου ώστε να γίνει η ανέγερση του κτηρίου για στέγαση της η Ιατρικής Σχολής.

«Γενναιόδωρα χορηγεί την ανέγερση του κτηρίου της ιατρικής σχολής και όχι μόνο, βρίσκεται δίπλα στην ιατρική σχολή από τα πρώτα της βήματα. Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά έχει κάνει και άλλες δωρεές ακόμη και εξοπλισμό έχει δωρίσει», είπε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης. 

Κατά τη διάρκεια της τελετή υπογραφής δόθηκε και αναμνηστικό δώρο στον ευεργέτη του Πανεπιστημίου Κύπρου ως ενθύμιο.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...