ΠτΔ: Η παρούσα θητεία στον Προεδρικό θώκο είναι η τελευταία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα προς τους Τ/κ ότι όσο εξαρτώνται από την Άγκυρα θα υποφέρουν όπως ο τουρκικός λαός, έστειλε ο ΠτΔ από το βήμα της 94ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΒΕ

Με μηνύματα προς τους Τ/κ, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, ο χαιρετισμός του ΠτΔ κατά την 94η ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. 

Για το κυπριακό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι η πλευρά μας μέσα από υποχωρήσεις, έχει δώσει δείγματα γραφής της αποφασιστικότητας και της πολιτικής της βούλησης για επίτευξη λύσης, που δεν κατέστη ωστόσο εφικτή εξαιτίας της Τουρκίας, που επιλέγει το δρόμο των προκλήσεων και των απειλών. 

«Αυτό που ήθελα και το στέλνω σαν μήνυμα προς τους Τ/κ συμπατριώτες μας είναι ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι όσο εξαρτώνται και θα εξαρτώνται από την Τουρκία, θα υποφέρουν από τα ίδια που υποφέρει ο τουρκικός λαός. Είναι η ώρα να κατανοήσουν ότι με τους Ε/κ έχουν πολύ περισσότερα να μοιραστούν παρά με την Τουρκία.», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  

Ενώ για τα θέματα εσωτερικής πολιτικής, επανέλαβε ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει τον προεδρικό θώκο και έσφαξε με το γάντι τα πολιτικά κόμματα για την στάση που τηρούν στη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις. 

«Πραγματικά το πολιτικό σύστημα, μη εξαιρουμένης της εκτελεστικής εξουσίας, κάπου έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας. Δεν μπορεί να λέμε ότι θέλουμε σύγχρονο κράτος, αλλά όταν έρθει η ώρα των μεταρρυθμίσεων με προσχηματικούς τρόπους να αναβάλλεται η μια μετά την άλλη μεταρρύθμιση.», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.  

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων τάχθηκε και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης. Τις χαρακτήρισε αναγκαίες για εκσυγχρονισμό των δομών του κράτους, ενώ τοποθετήθηκε και στο θέμα του κατώτατου μισθού. 

«Εμείς πιστεύουμε ότι το σύστημα των ελεύθερων διαπραγματεύσεων που έχουμε στην Κύπρο για τη συνομολόγηση των διαφόρων συμβάσεων είναι πιο σωστό και αποδοτικό παρά η νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού. Το νέο μοντέλο που θέλει να προωθήσει το Υπουργείο Εργασίας και οι συντεχνίες θα δημιουργήσει στρεβλώσεις και άλλα προβλήματα στην αγορά εργασίας.», είπε ο Πρόεδρος ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.  

Ο κύριος Αγκαστινιώτης αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη εργατικού δυναμικού, στο αίτημα του ΚΕΒΕ για νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες και ανέλυσε την πρόταση 66 σημείων του ΚΕΒΕ για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και προκλήσεων στην οικονομία.

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.