Υψηλοί οι συμβολισμοί της ιστορικής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστιο το διεθνές ενδιαφέρον, αγγίζουν τους 500 οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη χώρα μας για να καλύψουν το γεγονός

«Ένα ταξίδι στις ρίζες της αποστολικής πίστης και της αδελφότητας μεταξύ χριστιανών διαφορετικών πεποιθήσεων», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.  

Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα του Ποντίφικα πριν την άφιξή του στην Κύπρο. 

Η επίσκεψή του βρίθει υψηλών συμβολισμών και αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας, που έχει κεντρίσει το διεθνές ενδιαφέρον και την οποία θα καλύψουν ειδησεογραφικά εκατοντάδες δημοσιογράφοι. 

«Είναι μια επίσκεψη υψηλών συμβολισμών και με πολλά μηνύματα εντός και εκτός συνόρων. Ενδεικτικό ότι η σημασία που αποδίδεται καταγράφεται και από τις 500 και πλέον αιτήσεις από δημοσιογράφους από πέραν των 70 χωρών που κατέθεσαν αίτημα για να καλύψουν δημοσιογραφικά την επίσκεψη. Είναι ένα μεγάλο γεγονός.», ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου. 

Τα μηνύματα πολλά. Πολιτικού, θρησκευτικού και κοινωνικού περιεχομένου. 

«Την αξία δεν την παίρνει ο τόπος από την επίσκεψη του Πάπα, αλλά ο Πάπας παίρνει την αξία από την ιερότητα των χώρων στους οποίους έρχεται.», είπε ο Θεολόγος, Χρίστος Οικονόμου.  

Πρεσβευτής της ενότητας 

Παγκόσμια ενότητα, αδελφοσύνη μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων, μεταξύ διαφορετικών θρησκειών ή δογμάτων. Ανεκτικότητα, αγάπη, ειρήνη, φιλοξενία. Αυτά είναι τα μηνύματα, που θέλει να μεταφέρει στο λαό της Κύπρου. 

«Μια αγκαλιά για τους αδικημένους» 

Με ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικημένους της ζωής, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, έφτασε στην Κύπρο ο Πάπας Φραγκίσκος. 

«Θα έχω την ευκαιρία να συναντήσω μια πληγωμένη ανθρωπότητα στη σάρκα πολλών μεταναστών που αναζητούν την ελπίδα.», σημείωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.  

Οι μετανάστες που φιλοξενούνται στη χώρα μας, αδημονούν να τον συναντήσουν, ενώ δεν κρύβουν την επιθυμία τους να είναι μεταξύ εκείνων των 50 που θα εξασφαλίσουν πολιτικό άσυλο και θα μεταφερθούν στο Βατικανό. 

«Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να δω τον Πάπα και αν επέλεγε να πάρει εμένα, θα ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.», ανέφερε μετανάστης από την Νιγηρία  Samuel Chukwdi

«Με την αποδοχή 50 μεταναστών ξεγυμνώνει λίγο την πολλά διαφημιζόμενη και ούτως καλούμενη αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ε.Ε σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα και δείχνει τον δρόμο της πραγματικής αλληλεγγύης.» , ανέφερε ο κ. Δημητρίου. 

Κυπριακό και Κατοχή 

Η επίσκεψή του Ποντίφικα στην Κύπρο δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει και την διαίρεση του νησιού, απότοκο της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής. 

«Το θέμα του ταξιδιού του στην Κύπρου είναι «Παρηγορώντας ο ένας τον άλλο με πίστη», διότι επιδιώκεται να εξευρεθεί κοινό έδαφος για να προαχθεί η ενότητα μεταξύ του λαού του νησιού.», ανέφερε το Rome Reports. 

«Και ως Αρχηγός Κράτους και ως αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας οφείλει να το δει στο πνεύμα στο πνε΄υμα της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανεξιθρησκίας και να στείλει μήνυμα στον εισβολέα Τούρκο ότι είναι στο πλευρό των ορθοδόξων χριστιανών και των άλλων μειονοτήτων, των μαρωνιτών.», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.  

«Επειδή είναι θέμα επιβίωσης για την κοινότητα η άμεση επιστροφή στα χωριά της θα είναι το κύριο θέμα που θα θίξουμε στον Ποντίφικα.», ανέφερε ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στην Βουλή των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Μουσάς.  

Την σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Κύπρο, υπογραμμίζουν με ανακοινώσεις τους τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου.

Χρυστάλα Βιλάνου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.