Τοπική Αυτοδιοίκηση: Στις 20 Δεκεμβρίου ενώπιον της Ολομέλειας τα νομοσχέδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Επ. Εσωτερικών θα συνεχίσει τη συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να καταλήξει στα ζητήματα που εξακολουθούν να εκκρεμούν

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία αναμένεται να κλείσει στην επόμενη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εσωτερικών την ερχόμενη Δευτέρα. 

Τα τρία νομοσχέδια εκτός απροόπτου θα οδηγηθούν ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση σε ειδική συνεδρίαση τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. 

Η πρόεδρος του σώματος Αννίτα Δημητρίου, εμφανίστηκε θετική στην σύγκλιση συνεδρίασης της ολομέλειας και πλέον αναμένεται η απόφαση της σύσκεψης των αρχηγών ή των εκπροσώπων των κομμάτων. 
Ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών, βουλευτής του ΑΚΕΛ ʼριστος Δαμιανού, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανατροπή στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης . 

«Στην αρχιτεκτονική, στην φιλοσοφία του νομοσχεδίου, φαίνεται να υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση είναι και το ΑΚΕΛ. Σε επιμέρους πτυχές υπάρχουν διαφωνίες, θα υπάρξουν τροπολογίες, οι οποίες εκτιμώ ότι δεν ακυρώνουν την προοπτική ψήφισης των νομοσχεδίων», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστος Δαμιανού.  

Ο ΔΗΣΥ, δια του βουλευτή του Νίκου Σύκα εξέφρασε για ακόμη μια φορά την κάθετη αντίθεση του για διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων. 

«Είναι για εμάς κόκκινη γραμμή, γιατί θα θέσει εν αμφιβόλω την ίδια τη μεταρρύθμιση. Και η μεταρρύθμιση για εμάς δεν μπορεί να κρίνεται επί τη βάση άλλων κριτηρίων, πλην των κριτηρίων που έχω αναφέρει προηγουμένως, εξυπηρέτηση του πολίτη», είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Σύκας.  

Ενώ για το ζήτημα των δημοψηφισμάτων το ΔΗΚΟ θα τοποθετηθεί τελεσίδικα τη Δευτέρα στην συνεδρίαση της επιτροπής εσωτερικών. 

«Οποιαδήποτε αλλαγή μέσα από τα δημοψηφίσματα, ενδεχομένως να προκαλέσει συνολική αναστάτωση και ίσως και μη ψήφιση στο τέλος», είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πανίκος Λεωνίδου.  

Ενώπιον των μελών της επιτροπής εσωτερικών τέθηκε και επιστολή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Νουρή, στην οποία υπογραμμίζεται η πάγια θέση της κυβέρνησης για τη δημιουργία το μέγιστο 17 νέων οντοτήτων.

Μάριος Αδάμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.