Συνάντηση Επ. Προεδρίας με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών

Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς και στη μακρόχρονη φιλία που ενώνει τους λαούς της Κύπρου και του Λιβάνου

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής των Μαρωνιτών Καρδινάλιο Mar Bechara Boutros al-Rahi είχε την Πέμπτη, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, στην Αρχιεπισκοπή των Μαρωνιτών στη Λευκωσία.
 
Κατά τη συνάντηση, ο Επίτροπος αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς και στη μακρόχρονη φιλία που ενώνει τους λαούς της Κύπρου και του Λιβάνου από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλώνοντας την αμέριστη στήριξη του κράτους σε όλα τα θέματα που απασχολούν και ταλανίζουν τη μαρωνίτικη κοινότητα της Κύπρου, τόνισε ότι η κοινότητα κατάφερε να αποτελεί βασικό πυλώνα και αναπόσπαστο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας, επιδεικνύοντας μεγάλο και αξιόλογο έργο.
 

Επιπρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τα θέματα των εγκλωβισμένων Μαρωνιτών, και για τα μεγάλα έργα που έγιναν, καθώς και για αυτά που δρομολογούνται και αφορούν την κοινότητα. Ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη για τη συνεχή στήριξη της Κυβέρνησης όσον αφορά τη νέα γενιά των Μαρωνιτών και ιδιαίτερα τα σχολεία των Θρησκευτικών Ομάδων.
 
Τέλος, ενημέρωσε τον Πατριάρχη για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων που για 47 χρόνια προκαλεί τόσο πόνο σε εκατοντάδες συγγενείς.

Ο Καρδινάλιος Mar Bechara Boutros al-Rahi ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση για τη στήριξή τους στην μαρωνίτικη κοινότητα, και ανέφερε ότι θα προωθήσει το θέμα των αγνοουμένων εκεί και όπου είναι δυνατόν για την επίλυσή του.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.