Για το έργο του Ρόταρυ στην Κύπρο ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου καθώς και για τα έργα που έγιναν

Για το έργο του Ρόταρυ στην Κύπρο και ειδικά αυτό της δωρεάς άνω των $350.000 στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για την ίδρυση και ενίσχυση του Διαγνωστικού Κέντρου για τον Παιδικό Καρκίνο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τη στήριξη του Ροταριανού Ιδρύματος και παραδόθηκε σε δύο στάδια το 2018 και το 2020, ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου κατά τη συνάντηση που έγινε χθες Τρίτη με Αντιπροσωπεία των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ρόταρυ,  η Πρόεδρος της Βουλής ενημερώθηκε ακόμα και για τις δραστηριότητες των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου και τα έργα που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν.
 

Η κ. Δημητρίου ενημερώθηκε επίσης για την ανταπόκριση των Ροταριανών Ομίλων στην πανδημία Covid-19 το 2020, με τη δωρεά ειδικών κρεβατιών, ιατρικού εξοπλισμού και αναλωσίμων αξίας πέραν των $151.000 στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και στο Νοσοκομείο Κερύνειας, έργο που επίσης ολοκληρώθηκε με τη στήριξη του Ροταριανού Ιδρύματος.
 
Η αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής και για την ανταπόκριση των Ροταριανών Ομίλων στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στα χωριά της Επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού και ειδικότερα για την αποκατάσταση του αρδευτικού συστήματος που προμήθευε τη δεξαμενή νερού Οράς-Λινούς που καταστράφηκε, αφήνοντας τα γύρω χωριά χωρίς καμία πηγή νερού άρδευσης που κάλυπτε τις ανάγκες περισσότερων από 100 χωραφιών. 
 
Με επιχορήγηση $25.000 από το Ταμείο Αντιμετώπισης Καταστροφών του Ροταριανού Ιδρύματος, οι Ροταριανοί Όμιλου Κύπρου αποκατέστησαν το σύστημα άρδευσης σε χρόνο ρεκόρ και το σύστημα είναι διαθέσιμο για χρήση στα χωριά από τις αρχές Νοεμβρίου, προστίθεται.
 
Οι Ροταριανοί Όμιλοι Κύπρου έχουν ξεκινήσει ένα νέο έργο που θα αναγεννήσει 100 εκατομμύρια μέλισσες για την αποκατάσταση της μελισσοπαραγωγικής βιομηχανίας των πληγέντων χωριών μέσω της δημιουργίας Κέντρου Τεχνητής Γονιμοποίησης Βασιλισσών και εγκατάστασης Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου για το μέλι, στο χωριό Οδού ενώ το έργο εκτιμάται ότι θα αποφέρει πρόσθετα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.  Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε €37.000 και θα συγχρηματοδοτηθεί από τους Ομίλους Ρόταρακτ Κύπρου.
 
Η Πρόεδρος της Βουλής -σύμφωνα με την ανακοίνωση- εξήρε το ανθρωπιστικό έργο των Ροταριανών Ομίλων Κύπρου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την υλοποίηση μακροχρόνιων και βιώσιμων έργων για την κάλυψη των αναγκών της κυπριακής κοινότητας και αποδέχτηκε πρόσκληση να τελέσει τα εγκαίνια του Αρδευτικού Έργου Οράς-Λινούς που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.