Συμφωνεί η Χλώρακα με τη συμπερίληψη της στο νέο Δήμο Δυτικής Πάφου

Η ανακοίνωση του Κοινοτάρχη Χλώρακας, Νικόλα Λιασίδη

Τη σύμφωνη θέση της εκφράζει η κοινοτική αρχή Χλώρακας με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών ως έχει κατατεθεί και την συμπερίληψη της κοινότητας στο νέο Δήμο Δυτικής Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοινοτάρχη Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη. 

Ο κ. Λιασίδης σημειώνει πως αυτό άλλωστε προέκυψε μέσα από εμπεριστατωμένη μελέτη του Δρ Χαραλάμπου Κουταλάκη που εκπονήθηκε για το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως προκύπτει από τη μελέτη  είπε, η συνένωση των τοπικών αρχών της Δυτικής Πάφου είναι βιώσιμη διότι θα αυξηθεί ο πληθυσμός και η κρίσιμη μάζα, θα ενωθεί το παραλιακό μέτωπο και θα επέλθει βελτίωση εσόδων και εξόδων. 

Επισημαίνει ακόμη πως δεν αποδέχονται τις αντιδημοκρατικές προσεγγίσεις που υποστηρίζουν ότι ο οποιοσδήποτε ψηφοφόρος να έχει αντί μίας ψήφου, να έχει μισή ή και πιο κάτω για να έχουν δημοτικά διαμερίσματα με ψηλό προϋπολογισμό αλλά λίγους κατοίκους περισσότερη εκπροσώπηση. 

Εξέφρασε τέλος τον σεβασμό του προς όλες τις απόψεις και ανησυχίες όλων των τοπικών αρχών για το συγκεκριμένο ζήτημα και επισημαίνει πως δεν έχουν θέμα ως κοινότητα Χλώρακας  αν μια τοπική αρχή δεν θέλει να συμμετάσχει στο νέο σχήμα. Ωστόσο σημειώνει δεν αποδέχονται να γίνονται προτάσεις ερήμην τους για να αποχωρήσουν από το νέο Δήμο Δυτικής Πάφου. Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή στην Βουλή με τις θέσεις μας, καταλήγει ο κ. Λιασίδης.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.