Εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα

Διάλεξη με ομιλήτρια την Μαρία Δεληβοριά, ιστορικό, συγγραφέα, με θέμα, «Η πολιτική κρίση του Διονυσίου Σολωμού για τη σύγχρονή του πραγματικότητα», διοργάνωσαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας - Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης.
          
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την εκδήλωση συντόνισε ο Ανδρέας Κούκος, νομικός, ιστορικός, Πρόεδρος Δ.Σ. (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι)
 

Αναφέρεται επίσης ότι ο Σολωμός, που τον διακρίνει μία ξεχωριστή ευρωπαϊκή παιδεία, ο Σολωμός, που παρακολουθεί στενά τα ευρωπαϊκά κινήματα ιδεών μέσα από την έμμονη έγνοια του για τις ελληνικές προοπτικές, αποδεικνύεται και ένας ιδιαίτερα πολύτιμος «αυτόπτης μάρτυρας», ο οποίος βίωνε με ένταση την πορεία του Αγώνα, αναζητώντας το νόημα κάτω από τα συμβάντα, με απόλυτη συνείδηση ότι ήταν σύγχρονος με ένα υπέρογκο ιστορικό γεγονός, και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα. Στην ουσία είναι ο πρώτος που εννοιολόγησε την ελληνική επανάσταση συνδέοντας τον απελευθερωτικό αγώνα με το αίτημα και την ανάγκη για ελευθερία των λαών. Η μαρτυρία του σε κάποιες περιπτώσεις αποτυπώνεται με την ένταση της καταγγελίας.
 
Μετά το πέρας της διάλεξης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, προστίθεται ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομο μουσικό αφιέρωμα από τον ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα και τον Θεόδωρο Μπρουτζάκη στο πιάνο.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.