«Εμβόλιο – συν»: Με ένα μόνο όπλο δεν πάμε στον πόλεμο διαμηνύει η ΟΣΑΚ

Η ΟΣΑΚ υιοθετεί τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Εμβόλια συν»

«Ας πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.  Με ένα μόνο όπλο, δεν πάμε στον πόλεμο, άρα λοιπόν “εμβόλιο – συν”», τονίζει η Ομοσπονδία Ασθενών Κύπρου.

Η ΟΣΑΚ σημειώνει πως την περασμένη εβδομάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έδωσε το σύνθημά του «εμβόλιο – συν», διαμηνύοντας ότι ο εμβολιασμός είναι μόνο ΕΝΑ από τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας στον πόλεμο κατά της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την ταυτόχρονη πιστή τήρηση όλων των υπόλοιπων μέτρων προστασίας. 

«Δύο χρόνια μετά την εμφάνιση του ιού στον πλανήτη, 20 μήνες μετά την εμφάνισή του στην Κύπρο και 8 μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας της ΟΣΑΚ με σύνθημα “κράτα απόσταση, πρόσεχε…είναι απλό”, η πανδημία για άλλη μια φορά “κλείνει” χώρες. Ο κορωνοϊός, συνεχίζει την καταστροφική του πορεία. Άνθρωποι μολύνονται, μεταδίδουν, νοσούν, νοσηλεύονται, πεθαίνουν», υπογραμμίζει η ΟΣΑΚ. 

Ταυτόχρονα τονίζει πως, ο διχασμός και ο διαχωρισμός των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους έχει οδηγήσει ακόμα και το Κράτος σε αμφιλεγόμενες αποφάσεις και πρακτικές. 

«Από την αρχή της εκστρατείας της η ΟΣΑΚ είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας παράλληλα με τον εμβολιασμό, ο οποίος αν και έχει ήδη σώσει εκατοντάδες ζωές και στον τόπο μας, δεν μπορεί από μόνος του να μας κρατήσει ασφαλείς», αναφέρει η ΟΣΑΚ. 

Συνεχίζοντας την εκστρατεία της η ΟΣΑΚ υιοθετεί τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: “Εμβόλια συν”.  
«Εμβόλια – συν», σημαίνει εμβολιασμοί μαζί με μέτρα αποστασιοποίησης, μέτρα αυτοπροστασίας και υγιεινής.
Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες: 
- Η χρήση μάσκας, μειώνει κατά 53% τον κίνδυνο μόλυνσης.
- Εάν η μάσκα χρησιμοποιείται σωστά, η γενικευμένη χρήση της μπορεί να αποτρέψει χιλιάδες θανάτους.
- Η τήρηση αποστάσεων μπορεί να μειώσει κατά 25% την διασπορά του ιού.

Καταλήγοντας, τονίζει πως πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι δυστυχώς, η «κανονικότητα» είναι ακόμα μακριά, και να στοχεύσουμε σε μια «λειτουργική καθημερινότητα». 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.