«Ας το συζητήσουμε… είναι απλό»: Καταιγισμό ερωτήσεων δέχεται η ΟΣΑΚ για τον εμβολιασμό

«Τις τελευταίες ημέρες, η κοινωνία στέλνει το δικό της μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση» τονίζει η ΟΣΑΚ

Η Σελίδα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου στο facebook «Ας το συζητήσουμε…είναι ΑΠΛΟ» δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων από πολίτες οι οποίοι υποβάλλουν τα ερωτήματα τους γύρω από την πανδημία, τα μέτρα προστασίας, τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, τα εμβόλια, τον εμβολιασμό, την τρίτη δόση.

«Τις τελευταίες ημέρες, η κοινωνία στέλνει το δικό της μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση», τονίζει σε ανακοίνωση της ΟΣΑΚ, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα. 

Όπως σημειώνει, η ΟΣΑΚ τους προηγούμενους δύο μήνες η ροή ερωτήσεων στη σελίδα της είχε μειωθεί σημαντικά. 

«Η επιστροφή των πολιτών, χωρίς καμία εκ νέου ανακοίνωση ή ενημέρωση από μέρους της, στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα. Οι πολίτες χρειάζονται διάλογο, χρειάζονται απαντήσεις», σημειώνει η ΟΣΑΚ. 

Ταυτόχρονα, τονίζει πως «η ομάδα ειδικών της ΟΣΑΚ παραμένει στις επάλξεις και είναι έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που υποβάλλονται αλλά και να συζητήσει με τους πολίτες τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους». 

Απηύθυνε παράκληση στους ασθενείς όπως αποφεύγουν επιθέσεις στους επιστήμονες που ανήκουν στην ομάδα της ΟΣΑΚ και ταυτόχρονα είναι και μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας. 
«Οι επιστήμονες, δεν λαμβάνουν αποφάσεις. Υποβάλλουν τις εισηγήσεις τους και η Κυβέρνηση αποφασίζει, ως οφείλει, με βάση τα δικά της δεδομένα», τονίζει η ΟΣΑΚ. 

Καταλήγοντας, τονίζεται πως «καμία απορία ή ερώτηση δεν μένει αναπάντητη. Από την αρχή της λειτουργίας της σελίδας της ΟΣΑΚ, οι ερωτήσεις αυτού του είδους, αποστέλλονται στο Υπουργείο Υγείας το οποίο και δίνει τις δικές του απαντήσεις. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει». 

Δείτε τη σελίδα: 

https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/%CE%91%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%91%CE%A0%CE%9B%CE%9F-110548494631240/.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.