Το 2023 νέο νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός σταθμός στην Αγία Νάπα

Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 4 εκ. ευρώ

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για ανέγερση του Νέου Δημόσιου/Κοινοτικού Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Αγία Νάπα τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Χρίστο Ζαννέττου και τον Στέλιο Γαβριήλ, Διευθυντή της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας Ν. Γαβριήλ & Υιοί Λτδ, τα συμβόλαια για την ανέγερση του νέου σύγχρονου Δημόσιου/Κοινοτικού Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού της Αγίας Νάπας.
 
Σε ανακοίνωση ο Δημος Αγιας Ναπας αναφέρει πως το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 4 εκ. ευρώ, το 50% του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος και το υπόλοιπο 50% από τον Δήμο.
 

Οι εργασίες ανέγερσης του Νέου Δημόσιου/Κοινοτικού Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού θα αρχίσουν τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν σε 18 μήνες. Θα περιλαμβάνει δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα ειδικής διδασκαλίας, γραφεία για τους εκπαιδευτικούς, χώρους αναμονής γονέων, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα-τραπεζαρία, χώρους υγιεινής για νήπια, ενήλικες, παιγνιδότοπο, αποθηκευτικούς χώρους καθώς και χώρο στάθμευσης, με 24 καλυμμένες θέσεις και 23 ακάλυπτες εκ των οποίων 6 για Α.με.Α. Με την ολοκλήρωσή του θα μεταστεγάσει το υφιστάμενο νηπιαγωγείο της περιοχής,  το οποίο λειτουργεί αυτή την στιγμή σε ακατάλληλο κτίριο..
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι ακόμη ένα σημαντικό έργο βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίησή του. «Καταβάλαμε κάθε υπεράνθρωπη προσπάθεια μαζί με την Τεχνική μας υπηρεσία ειδικά τον τελευταίο ένα χρόνο για να υλοποιήσουμε όχι μόνο αυτό το έργο αλλά και άλλα έργα ζωτικής σημασίας για την Αγία Νάπα ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς όπου τα οικονομικά δεδομένα και οι οικονομικές προβλέψεις δεν ήταν ευοίωνες», είπε.
 
Όμως πρόσθεσε, «πήραμε το ρίσκο να υλοποιήσουμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο κοινής και κοινωνικής ωφέλειας, το οποίο θα επιλύσει πολλά προβλήματα κυρίως των νεαρών εργαζόμενων μητέρων για το πού θα αφήσουν τα μωρά τους εν ώρα εργασίας και θα συνδράμει στη σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας και του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας».

Από πλευράς του ο κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάθεση του έργου στην εταιρεία του και τόνισε ότι θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοι γιατί αντιλαμβάνονται τη μεγάλη συνεισφορά του έργου στο Δήμο.
 
Διαβεβαίωσε επίσης, ότι θα τηρηθούν οι όροι, οι υπογραφές, τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα του έργου σύμφωνα με το συμβόλαιο.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.