Σωστή η συνένωση Αγίας Νάπας - Σωτήρας- Λιοπετρίου υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές

Δίκαιη χαρακτήρισαν τη συνένωση τους

Σωστή, δίκαιη και στοχευμένη χαρακτηρίζουν τη συνένωση των Δήμων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετριού, οι δύο Δήμαρχοι και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης.  
 
Σε γραπτή ανακοίνωσή τους, οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας, Σωτήρας και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου αναφέρουν πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες ως προς το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση και περιλαμβάνει τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαφαίνεται ότι στην Επαρχία Αμμοχώστου θα δημιουργηθούν τρεις νέοι Δήμοι εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο Δήμος Αγίας Νάπας».
 

Προστίθεται ότι «ο νέος Δήμος θα προέλθει από τη συνένωση των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου».
 
Σημειώνεται ακόμα ότι «βάσει των συγκεκριμένων πληροφοριών επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο ότι η συναινετική πρόταση των τριών τοπικών αρχών για την συνένωσή τους αποτελεί την καλύτερη λύση για αυτές, αφού ικανοποιεί πλήρως τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια τα οποία τέθηκαν βάση των σχετικών μελετών τις οποίες διεξήγαγαν η Ένωση Δήμων και το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη μεταρρύθμιση και της μεταξύ τους διαβούλευσης, ημερομηνίας 02 Νοεμβρίου 2019».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μέσα από μία αγαστή συνεργασία με όραμα και εργατικότητα, θα δοθεί η δυνατότητα  να δημιουργηθεί  ένας ισχυρός και οικονομικά βιώσιμος Δήμος. Η συνένωση θα δημιουργήσει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης και σημαντικά οικονομικά οφέλη, κυρίως όσον αφορά τον τουρισμό, αφού οι υπό συνένωση τοπικές αρχές, έχουν ενιαίο παραλιακό μέτωπο, το οποίο με τα κατάλληλα έργα υποδομής και επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να αναπτυχθεί και να συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».
 
Αναφέρεται επίσης πως «με τη συνένωση και οι άλλοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι υπό συνένωση Τοπικές Αρχές εκτός του τουρισμού όπως η γεωργία, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός θα έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης».
 
Είναι σημαντικό να σημειωθεί, προστίθεται πως «η αντιπροσώπευση των τριών τοπικών αρχών στο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου θα είναι δίκαιη, έστω και αν ισχύσουν ειδικά κριτήρια για την αντιπροσώπευση όπως π.χ. ο ενεργός πληθυσμός ή/και ο προϋπολογισμός. Με αυτό το τρόπο θα διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται θα είναι για το καλώς νοούμενο συμφέρων όλων δημοτών του νέου Δήμου και όχι για το συμφέρον οποιουδήποτε Δημοτικού Διαμερίσματος, καθιστώντας την διαδικασία δημοκρατική και δίκαιη».
 
Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα πως «οποιαδήποτε πρόταση που θα αφορά συνενώσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όπως η δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου και δεν θα περιλαμβάνει τη συνένωση των τριών τοπικών αρχών (Αγίας Νάπας – Σωτήρας- Λιοπετρίου), θα αποτελεί ένδειξη μη σεβασμού ως προς τους δημότες των τριών τοπικών αρχών, αφού θα επηρεάσει το μέλλον και τις προοπτικές τους μέσω της προώθησης αλλότριων συμφερόντων».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.