Με SafePass και μάσκες οι μαθητές στα δημοτικά σχολεία

Σε νέα πραγματικότητα εισέρχονται από σήμερα τα Δημοτικά σχολεία της Κύπρου

Σε νέα πραγματικότητα εισέρχονται από σήμερα τα δημοτικά σχολεία της Κύπρου, αφού καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και το εβδομαδιαίο rapid test για όλους τους μαθητές. 


Συγκεκριμένα, μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη και όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών θα πρέπει να να παρουσιάζουν Safe Pass. Μοναδική εξαίρεση τα παιδιά ηλικίας έξι ετών που φοιτούν στη προδημοτική εκπαίδευση, παιδιά με απώλεια συνείδησης ή που αδυνατούν να αφαιρέσουν τη μάσκα τους χωρίς βοήθεια λόγω σοβαρής κινητικής ή νοητικής νόσου, και παιδιά με βαριάς μορφής αυτισμό και με διαγνωσμένες οξείες ή χρόνιες καταστάσεις σοβαρής αναπνευστικής δυσχέρειας. Εκτός σχολείου τα παιδιά θα πρέπει επίσης να φέρουν μάσκα σε όλους τους χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Μάλιστα από σήμερα, όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass. Οι προϋποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID τους τελευταίους έξι (6) μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά ημερών, σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα.

Διευκρινίζεται πως, οι μαθητές θα μπορούν να διενεργούν το test σε εγκεκριμένα συνεργεία και εκτός της σχολικής μονάδας, ενώ κατά την πρώτη εβδομάδα τα παιδιά επιτρέπεται να προσέλθουν στα σχολεία χωρίς να έχουν προβεί σε εργαστηριακή εξέταση, καθώς αυτή θα τους διενεργηθεί στο χώρο του σχολείου.

Παράλληλα, αναστέλλονται όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας.

Ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω. 

Σε χώρους υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού, όπου θα εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων, θα διενεργούνται έλεγχοι με Rapid test μέσω των κινητών μονάδων του Υπουργείου Υγείας, ανεξαρτήτου ηλικίας και εμβολιαστικού ιστορικού. 


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.